Skip to main content

Klart for årets Independent Living-festival

Mellom fredag 5. og lørdag 6. juni arrangeres årets Independent Living-festival – og denne gangen skjer det på internett. Dette betyr at hele landet kan ta del i Norges største feiring av funksjonshemmedes kamp for frihet og likestilling.

Under festivalen avholdes det tre arrangementer, og under følger litt informasjon om dem:

Fredag 5. juni kl. 12:00 – 14:30: «Det store likestillingsbrølet«

«Det store likestillingsbrølet» er et webinar hvor man tar opp forskjellige temaer knyttet til funksjonshemmedes hverdag og levekår, og man kommer til å utfordre sentrale politikere på hvordan de har tenkt å gjøre hverdagen bedre for funksjonshemmede i tiden som kommer. Blant de som skal innlede under «Det store likestillingsbrølet» finner vi skuespiller og slampoet Sofie Frost, Venstres partileder Trine Skei Grande, likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm og rådgiver i foreningen FRI, Luca Dalen Espseth.

Lørdag 6. juni, hele dagen: «Stolt, sterk, synlig!»

I år finner som nevnt Stolthetsparaden sted online, og i tidsrommet 12:00 – 13:00 slipper appellantene til. Selve paraden kommer til å gå hele dagen, og du kan være med ved å poste et bilde av deg selv og din parole.

Lørdag 6. juni, kl. 19:00: «Stolt Quiz»

Kl. 19.00 samme kveld starter «Stolt Natt», som er en skikkelig fest for alle deltakerne. I år blir det nettquiz ved quizmaster Christer Torjussen, samt standup.