Vilde Nilsen vant verdenscupen i paralangrenn

Med tre renn igjen å gå vant 19-årige Vilde Nilsen fra Tromsø verdenscupen i paralangrenn lørdag 8. februar. Seieren på 15 km var hennes tredje strake i tyske Finsterau, og hennes 7. seier på stående langrenn denne sesongen.

– Dette er utrolig artig. Målet mitt denne sesongen var å kjempe om seieren i verdenscupen sammenlagt. Nå har jeg allerede klart dette etter den tredje verdenscuprunden, sa Nilsen i en pressemelding. Vinnertiden hennes var et halvt minutt foran ukrainske Liudmyla Liasjenko, og Nilsen mottar det synlige beviset på verdenscupseieren under avslutningsrennene i Östersund, som skal arrangeres fra 19.-22. mars. – Det er deilig å gå inn i den siste verdenscuprunden og vite at sammenlagtseieren er i boks. Jeg føler i hele år at det har vært kvalitet på alle de rennene jeg har gått, sier Nilsen, som under årets Idrettsgalla ble kåret til fjorårets kvinnelige parautøver.

Handikapnytt

(NTB:) 19 år gamle Vilde Nilsen fra Tromsø har vunnet verdenscupen i paralangrenn når det gjenstår tre renn. Det ble klart med seier på lørdagens 15 kilometer. Seieren har hennes tredje strake på like mange dager i tyske Finsterau. Det var tromsøværingens sjuende seier på stående for sesongen.

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS