Jobbmesse for utviklingshemmede i Asker

Mandag denne uken ble Norges første jobbmesse for utviklingshemmede arrangert i Asker, og publikum kom fra fjern og nær for å se på jobbmulighetene. En av dem var Marita Knutsen (30), som kom sammen med primærkontakt Janne Frellumstad-Gustavsen.

-Jeg kan tenke meg å jobbe med biler eller dyr, sa Marita mens hun så seg rundt på messen. Og hun var ikke den eneste; 270 personer hadde i forkant meldt seg på, kunne Lise Forbes Haraldsen fra ARBA opplyse om. – Målet med messen er å gi mennesker med utviklingshemming reelle valgmuligheter når det gjelder arbeid og yrkesvei, sier Haraldsen til Budstikka, og håper at flere bedrifter og arbeidssøkere vil ta turen til messen neste år.

På messen var det stort sett bedrifter som hadde et arbeidstilbud for utviklingshemmede som var representert. Elin Ekrol, som er HR-direktør for hotellkjeden Scandic Norge, kunne fortelle at selskapet har ansatt 22 personer med utviklingshemming.

Les hele saken: https://www.budstikka.no/okonomi-og-naringsliv/nyheter/arbeidsledigheten/psykisk-utviklingshemmede-pa-jobbjakt-pa-historisk-messe/s/5-55-863234

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS