USAs justisdepartement skroter lov for utviklingshemmede

I USA har justisminister Jeff Sessions besluttet å oppheve en lov for amerikanere med utviklingshemming, også kjent som Americans with Disabilities-loven.

Av de 25 dokumentene som er gjennomgått, og senere opphevet, ligger det vedtak som ble fattet så langt som 20 år tilbake i tid. Dette innebefatter veiledning om forskjellige assistentdyr, og tilgjengelighet ved offentlige bygninger. Noe som også er opphevet er daværende president Obamas målsetning fra 2016 om å bedre vilkårene for utviklingshemmede i arbeidslivet, og flere støttegrupper er bekymret for konsekvensene dette kan ha.

– Dette sender feil signal til offentlige enheter som søker å overholde disse retningslinjene, og fordi det kan gjenspeile en redusert bekymring med viktigheten av å tilby tilrettelagte arbeidsplasser, lyder det i en felles uttalelse fra to støtteforeninger som representerer dusinvis av grupper som arbeider for å styrke funksjonshemmedes rettigheter.

Sessions sier at de opphevede dokumentene er «unødvendige og utdaterte», og mener at lovene ikke var tilpasset det lovverket det var ment for.

 

Vedtaket om opphevelsen kom etter at president Donald Trump i desember besluttet at departementene skulle gå gjennom alle former for dokumenter, og slette/modifisere dokumenter de mener ikke samsvarer med den nåværende standarden. – Opphevelsen av ADA kom som  et resultat av dette, sier Sessions til Disability scoop.

Les hele saken (på engelsk): Justice Department Scraps ADA Guidiance 

Denne saken ble opprinnelig publisert på disabilityscoop.com

Postet av: Anders Teslo

 

Emneord: , , ,