Tilgjengelig fiskelykke med ny app

Norges Jeger- og Fiskeforbund  (NJFF) har kartlagt tilgjengelige fiskeplasser for bevegelseshemmede . Via en app til smarttelefoner og en nettbasert kartløsning kan funksjonshemmede få en oversikt over fiskeplasser som er tilrettelagt for dem.

Kartleggingen av det meste som finnes av tilrettelagte fiskeplasser er det Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) som står bak  . NJFF-appen viser deg nå din nærmeste tilrettelagte fiskeplass i en snedig kartløsning. -Fiske er for alle, og da mener vi alle. Folk flest kjenner ikke til dette tilbudet, og det er det vi prøver å gjøre noe med nå, sier Steinar Paulsen, sportsfiskekonsulent i NJFF. Tilrettelagte fiskeplasser har vært anlagt mange steder, men ingen har hatt fullstendig oversikt. – Med denne tjenesten vil vi forhåpentligvis fjerne noen barrierer slik at flere funksjonshemmede skal få komme seg ut i naturen, sier Leif Arild Fjellheim, som har vært med på prosjektet og jobbet med kartleggingen i Rogaland. “ Med denne tjenesten vil vi forhåpentligvis fjerne noen barrierer slik at flere funksjonshemmede skal få komme seg ut i naturen. Han er studieleder i Karmøy Jeger- og Fiskerforbund og selv rullestolbruker. -Vi er selvsagt klar over at vi ikke har fått med alle tilgjengelige fiskeplasser eller båtramper, så vi vil mer enn gjerne ta imot ny informasjon eller korrigeringer av den informasjonen vi allerede har. Oppdateringer gjør vi fortløpende, sier Fjellheim. Han roser NJFF som har satt i gang prosjektet på eget initiativ.

Interessen for båtramper er stor, og da kartleggingen av tilgjengelige fiskeplasser startet fant vi ut at vi samtidig kunne kartlegge tilgjengelige båtramper. Det som er registrert er først og fremst allment tilgjengelig utsettingsplasser som enten er gratis eller som har en betalingsløsning​ sier Steinar Paulsen. Norges Jeger- og Fiskerforbund ber om innspill fra publikum for å gjøre tjenesten enda bedre: – Vi er selvsagt klar over at vi ikke har fått med alle tilgjengelige fiskeplasser eller båtramper, så vi vil mer enn gjerne ta imot ny informasjon eller korrigeringer av den informasjonen vi allerede har. Oppdateringer gjør vi fortløpende så snart vi får inn nye tips, sier Paulsen. 

Saken er hentet fra Handikapnytt:

Ny app viser deg veien til fiskelykken

(NTB og Handikapnytt:) Via en app til smarttelefoner og en nettbasert kartløsning kan funksjonshemmede få en oversikt over fiskeplasser som er tilrettelagt for dem. Det er Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) som står bak kartleggingen av det meste som finnes av tilrettelagte fiskeplasser. NJFF-appen viser deg nå din nærmeste tilrettelagte fiskeplass i en snedig kartløsning.

Postet av Birgitte Falck-Jørgensen, 7. juni 2019