Tilbyr tilrettelagt ferie for funksjonshemmede barn

 Nå vil syden-selskapet TUI vise vei til tilgjengelig ferie. TUI vil gjøre det enklere å finne reisemål for alle som har behov for tilrettelegging. Nå går de konkret til verks og trekker fram tre aktuelle hoteller i vinter for deg som reiser med barn med funksjonsnedsettelse.

Det begynte i sommer, da TUI fikk en henvendelse i sosiale medier om en liten jente som ikke fikk med seg rullestolen sin på flyet da hun skulle på ferie med familien. En rullestol som var helt nødvendig for henne. – Det sparket i gang en intern prosess for å finne ut hvordan vi kan gjøre det enklere for kunder med behov for tilrettelegging og god tilgjengelighet å finne den informasjonen de trenger, forteller kommunikasjonssjef Nora Aspengren i TUI. 

Hotellbeskrivelser oppdateres og sjekkes, hotellkontrakter gjennomgås og mye mer. Det hele med tanke på å gjøre det enklere å finne reisemål hvis du reiser med barn med funksjonsnedsettelse, eller er voksen med behov for tilrettelegging og god tilgjengelighet. Kort sagt er målet å gjøre feriesøket enklere for alle som har en funksjonsnedsettelse eller andre behov det må tas hensyn til på turen. – Arbeidet er omfattende, men vi anser dette som viktig og skal gjøre det vi kan for at det er enklere å finne frem på nettsiden vår. Vi kan helt sikkert bli enda bedre, så all tilbakemelding tas imot med takk, sier Nora Aspengren Kommunikasjonsansvarlig i TUI.

Mens det jobbes, har TUI funnet fram tre hoteller i vinter som helt og fullt skal egne seg for barnefamilier som trenger litt ekstra hjelp og tilrettelegging. De tre er TUI Blue Orquidea på Gran Canaria, TUI Blue Flamingo Beach Resort på Lanzarote og Blue Star Marylanza Suites & Spa på Tenerife. – De tre er TUIs egne hoteller som vi kjenner godt og har full kvalitetsmessig kontroll på. Destinasjonene er veletablerte, og der vi har flest kollegaer på plass, noe vi av erfaring vet er viktig når man for eksempel reiser med rullestol eller andre hjelpemidler. Beliggenheten er ikke tilfeldig. Kanariøyene, som alle de nevnte øyene hører til, har godt utbygd infrastruktur og framkommelighet, påpeker Aspengren. Bruker man rullestol, er dårlig til beins eller har andre behov som gjør et mer kupert og uforutsigbart terreng utfordrende, er små greske øyer med smale, bratte brosteinsbelagte gater ikke ideelt. – Men på Kanariøyene er hotelltilbudet bredt, du har tilgang til det man måtte trenge av lokale ressurser og det er enkelt å komme seg rundt, sier kommunikasjons-sjef Aspengren.

Aspengren anbefaler feriehungrige familier å bruke søkefunksjonen på nettsiden, men også se etter type hotell, beliggenhet, destinasjon etc. man kan tenke seg og så se på informasjonen som ligger under «Hotellfakta». Der står det alt fra avstand til sentrum, tilgjengelighet, tid mellom flyplass og hotell, type basseng, romtyper med mer. Selv om informasjonen på nettsidene stadig blir bedre, er behovene svært ulike og detaljene mange. Derfor oppfordrer kommunikasjonssjefen alle som har behov for tilrettelegging av ulike årsaker til å kontakte kundeservice slik at man helt sikker på at alt stemmer og at alle behov er ivaretatt.

Saken er hentet fra Handikapnytt.

Syden-selskap vil vise vei til tilgjengelig ferie

Det begynte i sommer, da TUI fikk en henvendelse i sosiale medier om en liten jente som ikke fikk med seg rullestolen sin på flyet da hun skulle på ferie med familien. En rullestol som var helt nødvendig for henne.

Postet av Birgitte Falck-Jørgensen, 2. desember 2019

Levert av Ascentia AS