Taxi-trøbbel i Oslo

18 år gamle Ingrid Bjørnov Brustad har Downs syndrom, og har i det siste kommet for sent på skolen. Årsaken er taxikaos i Oslo.

– Det er dumt at jeg ikke rekker skolen. Jeg rekker jo ikke noen ting, sier Ingrid. Hun går på Persbråten videregående skole, og ettersom hun har Downs syndrom, får hun dekket taxi av kommunen. I år har hun måttet vente i flere timer på taxier som er forsinket, eller – i verste fall – ikke dukker opp i det hele tatt.

– Det er ikke bare det at hun blir sen. Jeg har sittet i timevis i telefonen, men det er ikke noe svar å få. Jeg opplever at jeg ikke får gjort noe med dette, sier Ingrids mor, Tove Bjørnov til VG. Avisen har funnet ut at familien Bjørnov ikke er de eneste som er plaget av taxikaoset; flere familier har opplevd det samme, og fra Persbråten skole blir det bekreftet at det har gått ut over mange elever.

Taxitransporten i Oslo koordineres av det svenske firmaet Samres, mens Norgestaxi kjører turene. Seksjonssjef i Velferdsetaten, Helena Semb, mener at Samres ikke har noen skyld i taxikaoset.

– Uansett er dette uakseptabelt og overhodet ikke noe vi tar lett på. Det er veldig leit at foreldrene opplever det. Vi jobber tett på situasjonen med konkrete løsninger som skal sikre en stabil transporttjeneste fremover, sier Semb.

Les hele saken: Taxikaos i Oslo: Ingrid (18) blir daglig forsinket til skolen

Denne saken ble opprinnelig publisert på vg.no

NyhetLestOpp-Empologo

Emneord: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.