SV ønsker at KrF diskuterer funksjonshemmedes levekår under regjeringsforhandlingene

I disse dager pågår regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Kristelig Folkeparti (KrF), Venstre og Fremskrittspartiet på Hadeland. SVs Karin Andersen, som representerer Hedmark på Stortinget ønsker at Kristelig Folkeparti (KrF) tar opp – og sloss for – levekårene til handikappede under regjeringsforhandlingene. 

– Nå forhandler Kristelig Folkeparti om en plass i Erna Solbergs regjering. Da har de muligheten til å vise at de setter mennesker foran milliarder, sier Andersen, som har laget en liste over handikappolitiske saker som hun mener at KrF bør kjempe for å få igjennom mens de forhandler.
Når det kommer til utviklingshemmede fra Norges Handikappforbund har KrFs partiprogram fått terningkast 6, Listen er slik:

  1. Boliger er for folk, ikke for utbyggere. KrF må sikre at snusirkelen gjennomføres. Regjeringen har gjort boliger mindre tilpasset og fjernet snusirkelen.
  2. Regjeringen må slutte å hakke på unge som trenger uføretrygd og sikre at disse får den inntekten som de har behov for, og bostøtte som tidligere. Tiltak og opplæring gjennom Nav må gjøres tilgjengelig for unge som mottar uføretrygd.
  3. KrF må få fart på universell utforming. Norge må gjeninnføre et forpliktende mål og en plan for å bli universelt utformet.
  4. Pleiepengeordningen må endres så ikke foreldre til alvorlig syke barn lider økonomisk.
  5. Brukerstyrt personlig assistanse (BPA) må styrkes ved å innlemme folketrygdloven og rettighetsfestes som hjelpemiddel.

– Kristelig Folkeparti er egentlig enig med SV i mange av disse spørsmålene. Ved å løfte disse sakene inn i regjeringsforhandlingene, kan partiet virkelig utgjøre en forskjell, sier Andersen til Handikappnytt, og legger til: – For når det kommer til politikken for funksjonshemmede, har Erna Solbergs regjering bidratt med lite annet enn fine ord, samtidig som samfunnet blir mer og mer tilpasset de friskeste av oss.

Les hele saken: https://www.handikapnytt.no/sv-med-handikappolitisk-huskeliste-til-krf/

Publisert av: Anders Teslo