Står i fare for å miste assistentene

Tidligere har vi i Empo TV skrevet om 6 år gamle William, som lider av den sjeldne muskelsykdommen nemalin myopati. Nå står han i fare for å miste assistentene sine.

– Assistentordningen fungerer så bra. De som jobber her nå har vært ansatte i mellom tre og seks år. Det er flotte folk jeg kan stole på, og som kjenner William, lillesøsteren og meg godt, sier Elin Gunnarson, Williams mor, til TV 2.

Fram til nå har det vært Elin som har hatt ansvaret med å lære opp assistentene, i samarbeid med Ullevål sykehus. Men går det slik Oslo kommune vil, kommer dette ansvaret til å overlates til stasjonær hjemmesykepleie, noe som betyr at nye, ukjente mennesker kan passe på William. Elin frykter at manglende kompetanse kan ødelegge livet til William. – Kan ikke pleierne dette godt nok, kan William dø, sier hun.

For å lære opp legene har Elin en egen opplæringsplan. Den er svært detaljert, og det blir under hver vakt ført journal. – Jeg har så klart ikke noe imot at William får kvalifisert bistand fra fagfolk. De to mest erfarne assistentene i Williams ordning har også helsebakgrunn. Men jeg ber kommunen erkjenne den kompetanse som opplæring og personlig kjemi gir. De må også vektlegge den tillit og trygghet assistentene har skapt hos gutten min, sier Elin.

 

Les hele saken: William (6) mister assistentene – mamma Elin frykter for livet hans 

Denne saken ble opprinnelig publisert på tv2.no

Postet av: Anders Teslo

 

 

 

Emneord: , ,