Rullestolbasket – også for funksjonsfriske

Bergen Handicapidrettslag har en noe uvanlig rekrutteringsprosess: Du behøver ikke ha en funksjonshemning for å bli med på laget!

– Det blir en omvendt rekrutteringsprosess. Vi integrerer funksjonsfriske i en idrett for funksjonshemmede. Her kan alle som synes sporten ser gøy ut få være med, sier Hallstein Espelid, som er spillende trener på idrettslaget. På laget finner man 14 spillere, og 3 av disse er funksjonsfriske. En av dem er Ruben Hoel. – Jeg ble med broren min på en trening for mange år siden, og har egentlig bare fortsatt fordi jeg trives med idretten, sier Hoel. Broren hans sluttet for en stund siden på laget.

– Greien er at det blir lettere å starte hvis man kan ta med seg en kompis. Selv om du er funksjonshemmet, så er ikke døren for å starte med en venn stengt, sier Espelid, som har drevet med rullestolbasket i 20 år. Han synes at mangfoldet av spillere med og uten funksjonshemning fungerer bra. – Det er jo litt gøy da. Når vi spiller kamp kan tilskuerne våre få seg en overraskelse i det de ser at flere av spillerne bare reiser seg opp fra rullestolen etter kampen, sier Espelid, og ler.

Les hele saken: Kan gå – spiller rullestolbasket

Publisert av: Anders Teslo