På vei mot Rotterdam

Klokken 12 fredag formiddag kunngjorde Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) at Rotterdam får arrangere den 65. utgaven av Eurovision Song Contest i 2020. Konkurransen arrangeres av de nederlandske kringkasterne NPO, NOS og Avrotros, i samarbeid med EBU.

Etter at Nederland – med Duncan Laurence og sangen «Arcade» – vant årets ESC-finale i Tel Aviv i Israel, ble det avholdt en søkeprosess der byer som Maastricht, Amsterdam, Rotterdam, Haag og Arnhem leverte inn søknader. Mot slutten av prosessen sto det igjen to byer – Maastricht og Rotterdam – og det var sistnevnte som trakk det lengste strået.

Fakta om Rotterdam:

Rotterdam er Nederlands nest største by, med et innbyggertall på 635 389. Til sammenligning har vår egen hovedstad – Oslo – 673 469 innbyggere. Byens havn er Europas største, og de mange høyhusene gjør Rotterdam til en moderne storbymetropol. Blant severdighetene man kan finne her, finner vi bla. Rotterdam Zoo, hvor du kan treffe både vanlige og sjeldne dyr, samt fotballstadionet De Kuip, som er hjemmebanen til den suksessfulle fotballklubben Feyenoord. Finalen i fotball-EM i 2000 ble også spilt på De Kuip, samt Norges første gruppekamp i samme mesterskap.

Eurovision Song Contest 2020 skal arrangeres i perioden 12 – 16. mai, og sist finalen ble arrangert i denne perioden var i Moskva i 2009, da Norge og Alexander Rybak vant. Vertsarenaen er kongressenteret Rotterdam Ahoy, som kan ta 16 500 tilskuere.

*Semifinale 1: tirsdag 12. mai, semifinale 2: torsdag 14. mai, finale: lørdag 16. mai.

Kilde: Eurovision.tv, wikipedia

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS