Operasjon Venninne

Siden hun var liten, har 12 år gamle Hanna hatt en alvorlig grad av celebral parese, samt noen andre funksjonshemninger. Det betyr ikke at hun har et dårlig liv – snarere tvert imot.

– Hanna er ei jente med mye humor og godt humør. Derfor tenker jeg at det må finnes noen der ute som ønsker å være hennes venninne også, sier moren til Hanna, Mette Elisabeth Eknes, til NRK. For Hanna har nemlig ikke noen venninner, og hun har heller ikke hatt en vanlig bursdag. Elisabeth besluttet dermed å ta saken i egne hender, og skrev dermed et Facebook-innlegg der hun søkte etter en venninne til Hanna. I etterkant har innlegget blitt delt over 500 ganger.

– Jeg hadde ikke forventet at det skulle få så mye oppmerksomhet. Det er rørende å se at så mange bryr seg, sier Mette Elisabeth.

Venninne-innlegget har ført til at mange har engasjert seg. – Folk fra hele landet har gitt utrykk for at de ønsker å bli venninne med Hanna, sier Mette Elisabeth, og legger til: – Jeg synes det er vondt å måtte si nei, men nå har vi rundt femten stykker som ønsker å bli kjent med Hanna. Det er mange nok for oss, sier hun med en munter tone. Det neste som skal skje er at Mette Elisabeth skal ta kontakt med de aktuelle personene, slik at de kan møte Hanna.

Les hele saken på nrk.no:
– Vil du være Hannas venninne?

Publisert av Anders Teslo