Nytt fra Pyeongchang 2018 – onsdag 14. mars

Norge har tatt gull i Pyeongchang! Og det var det Jesper Saltvik Pedersen (18) som sto for.

Pedersen deltok i storslalåm, og i første omgang kjørte Karmøy-gutten inn til andreplass, bak Tyler Walker fra USA og foran Igor Sikorski fra Polen. I 2. omgang klarte imidlertid Pedersen å komme seg forbi tiden til Walker, og dermed var det gjort: For første gang under de 12. paralympiske vinterlekene ble «Ja, vi elsker» spilt over høyttaleranlegget.

– Jeg tror ikke jeg helt har skjønt det, det er utrolig stort. Jeg lå litt bak etter den første omgangen, så jeg bestemte meg bare for å «gunne» på. Jeg kjente at det fungerte veldig bra, sa Jesper til NRK etter endt løp. Senere sa han: – Det betyr veldig mye å ta det første gullet for Norge. Nå håper jeg de andre kan følge etter. Pedersen vant foran Tyler Walker, mens Igor Sikorski beholdt bronsemedaljen.

Jesper Pettersens gull kommer på en dag der andre også har fått sole seg i medaljeglansen:

  • Årets yngste norske parautøver, 17-årige Vilde Nilsen, tok sølv i langrenn, sprint, For tre år siden satte hun seg som mål å være på plass under vinter-Paralympics i 2022, men kunne altså i dag juble for sølv. Vilde har sykdommen lokalisert sklerodermi, noe som gjør at venstrebeinet er underutviklet. En lengre artikkel om Vildes historie kan du lese her.
  • På sprinten for menn gikk Eirik Bye og hans ledsager Arvid Nelson inn til 4. plass, 20 sekunder bak Jake Adicoff, som tok bronse. Men i etterkant oppdaget den norske duoen at Adicoff hadde skøytet flere steder i løypa, og la dermed inn protest. Og mens de satt og spiste lunsj, kom treneren Kjell Arne Bangen Johnsen bort til dem, og kunne fortelle at Adicoff hadde blitt diskvalifisert. Enden på visa ble at Eirik Bye og Arvid Nelson kunne juble for en norsk bronsemedalje, men duoen håper ikke at hendelsen påvirker forholdet til deres amerikanske kollegaer. – Vi har egentlig en veldig god tone med dem. Jeg håper at det er greit for dem når de får det litt på avstand, sier Nelson.

Alle Paralympics-nyhetene er hentet fra nrk.no

Publisert av Anders Teslo

 

 

 

Paralympics, PyeongChang

Levert av Ascentia AS