Nytt fra Eurovision Song Contest – onsdag 15. mai

Under følger det noen nyheter fra årets Eurovision Song Contest*, som arrangeres i Tel Aviv i Israel i perioden 14-18. mai. Norge representeres av den norsk-samiske trioen KEiiNO, som fremfører bidraget «Spirit in the Sky» i semifinale 2, som avholdes på torsdag.

Semifinale 1 unnagjort – og på torsdag er det tid for Norge…

Tirsdag kveld ble den første semifinalen arrangert i kongressenteret Expo Tel Aviv, og 17 land deltok. 10 land gikk videre og disse var: Hellas, Hviterussland, Serbia, Kypros, Estland, Tsjekkia, Australia, Island, San Marino og Slovenia. På torsdag er det klart for andre semifinale, og her skal flere av storfavorittene i aksjon, deriblant Sverige (8), Nederland (16) og Aserbajdsjan (18). Norge og KEiiNO har fått startnummer 15, mens Danmark stiller med startnummer 7.

Les hele saken: https://escnorge.net/israel-2019/nyheter/disse-ti-er-videre-til-lordagens-finale

Andre kilder: eurovision.tv

Usikkert om Madonna får opptre i finalen

I den siste tiden har det blitt klart at den amerikanske popartisten Madonna skal delta i årets pauseinnslag, men nå melder den europeiske kringkastingsunionen (EBU) at de ikke har noen skriftlig avtale med artisten. Under en pressekonferanse som ble avholdt om kvelden 13. mai sa ESCs norske sjef, Jon Ola Sand, følgende: «EBU har aldri bekreftet Madonna som artist. Vi har ingen signert kontrakt med teamet hennes, og dersom vi ikke har det, kan hun ikke opptre. Folk har snakket på våre vegne i mange måneder nå, men dette har ikke blitt bekreftet. Vi er i en situasjon som er litt merkelig. Vi har en artist som ønsker å delta, og som vi gjerne ønsker velkommen, men vi har ikke signert noen kontrakt.»

Les hele saken: https://escnorge.net/israel-2019/nyheter/her-er-landenes-halvdel-i-finalen

Hvem opptrer i hvilken halvdel?

I etterkant av 1. semifinale ble det avgjort hvilken halvdel finalistene skal opptre i. Resultatet ble slik:

Første halvdel: Hellas, Kypros, Tsjekkia, San Marino og Slovenia.

Andre halvdel: Hviterussland, Serbia, Estland, Australia og Island.

Dette betyr, ifølge det norske ESC/MGP-nettstedet escnorge.net, at det er tre plasser igjen i 1. halvdel og 7 plasser i 2. halvdel.

Les hele saken: https://escnorge.net/israel-2019/nyheter/her-er-landenes-halvdel-i-finalen

Publisert av: Anders Teslo