Ny NRK-serie om hunder som hjelper mennesker som sliter

Kommende søndag begynner den nye TV-serien «Superhundene» på NRK 1. I serien blir vi kjent med mennesker som har fysiske eller psykiske problemer, og i hvert program skal en hundetrener finne en omplasseringshund som er best egnet til personens behov.   

I første episode blir vi kjent med kjelkehockeyspiller Kjetil Korbu Nilsen, som har hatt stor suksess i Paralympics, hvor han bla. har vunnet gull. Kjetil har celebral parese, og i den senere tiden har han opplevd at sykdommen har begynt å tære på kroppen.

– Tanken på å ikke lenger kunne være ute og gå tur har jeg ikke engang turt å tenke på fullt ut. Jeg ville ikke vært fornøyd med et stillesittende liv, sier Kjetil.

Hunden han trenger må kunne bære ting for ham, trekke sleden, og sist men ikke minst: Være en god turkamerat. Klarer hundetrener Maren Teien Rørvik å finne rett hund for Kjetil?

«Superhundene» blir sendt på søndager, og første episode vises kl. 20.55 søndag 6. januar på NRK 1. 

Les hele saken på handikapnytt.no:

Hjemløse Lucky blir omplassert og trent for å assistere Kjetil

Den første av åtte episoder i serien sendes søndag 6. januar på NRK1. Her møter du Kjetil Korbu Nilsen (47). Trebarnsfaren fra Kongsberg har i mange år vært i full aktivitet som idrettsutøver i kjelkehockey. Gull i Paralympics er hans største bragd. Nå merker han at et langt liv med cerebral parese begynner å slite på kroppen.

Publisert av Anders Teslo