Mistet seere etter at Youtube stengte kommentarfeltet

I de siste årene har brødrene Daniel og Simen Andersen hatt stor suksess på med Youtube-kanalen deres, hvor de bl.a. snakker om nettmobbing. Men etter at Youtube besluttet å stenge kommentarfeltet til videoer hvor barn er i fokus, har flere av seerne forlatt kanalen.

-Det er viktig for oss å ha en stemme til de unge som bruker Youtube. Det er mange som sier at vi hjelper dem med å komme gjennom hverdagen, sier Daniel og Simen til NRK. Brødrene har sykdommen duchennes muskeldystrofi, som gjør at muskelkraften hos brødrene gradvis forsvinner. Som en følge av sykdommen sitter både Daniel og Simen i rullestol.

Grunnen til at Youtube valgte å stenge kommentarfeltet er, ifølge direktør Susan Wojcicki, at de vil beskytte barna som bruker nettstedet. Dette har ført til at Daniel og Simen – som har opplevd både nettmobbing og oppmuntringer – mister seere, ettersom de nå ikke kan gi tilbakemeldinger på videoene deres. – Hvis én skrev noe stygt, var det 50 andre som kommenterte imot. Så vi har mange som støtter oss, og svarer andre, sier brødrene, som i 2017 fikk prisen «Årets meningsbærer» under den norske Youtube-utdelingen Gullsnutten 2017.

Youtube er eid av Google, og selskapets norske avdelingssjef, Helle Skjervold, sier at nedstengingen av kommentarfeltne kun gjelder for en bestemt periode. – I en tidsperiode har vi derfor valgt å gå enda lenger i å fjerne muligheten til å kommentere videoer som inneholder mindreårige, sier Skjervold til NRK, og fortsetter: – Målet er å beskytte de som laster opp innhold, og det større publikummet, mens vi fortsetter å forbedre systemene våre.

Les hele saken: https://www.nrk.no/kultur/youtube-stengte-kommentarfeltet_-_-vi-har-mistet-veldig-mange-seere-1.14602953kilder:

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS