Mener at staten støtter medisinske «kvakksalvere»

I et leserinnlegg på Nettavisen.no skriver samfunnsdebattant Linn Winsnes Rosenborg at det fremdeles finnes spesialister som påstår at de kan helbrede medfødte nevrologiske funksjonsforstyrrelser som for eksempel Downs syndrom og autisme. Og at den norske stat finansierer foreldrene som benytter seg av dem.

«I over 20 år har anslagsvis 100 til 150 barn årlig blitt sendt til det amerikanske behandlingssenteret Family Hope Center i delstaten Pennsylvania. Senteret markedsfører seg som alternativ behandling for barn med tunge diagnoser som autisme, celebral parese, Downs syndrom og epilepsi», skriver Rosenborg, før hun fortsetter: «Ved klinikken jobbes det etter en teori om at barn får disse tilstandene fordi de ikke krabber nok (!), og ikke er fysisk aktive som små. Dette skal ifølge dem ha som konsekvens at hjernen ikke gror og lærer seg å snakke ordentlig. Behandlingen som igangsettes er et program hvor bestående av mye fysisk aktivitet streng diett og stramme rutiner. Treningsopplegget de små barna presses gjennom beskrives som et regime.

Videre skriver Rosenborg: «Det finnes ingen absolutt ingen, medisinsk forskning som kan bekrefte at en slik «behandling» har noen som helst effekt eller virkning – annet enn det man må anta må være negative erfaringer og ettervirkninger for barna.» Hun fortetter med å skrive: «Det mest oppsiktsvekkende er ikke at fortvilte foreldre søker hjelp og svar innen alternativbransjen. Det aller mest oppsiktsvekkende, sjokkerende og provoserende er at den norske stat betaler for grusomhetene. Jeg kan ikke annet enn å kategorisere dette som statsstøttet svindel og ikke minst barnemishandling».

Mot slutten skriver Rosenborg: «Helseminister Bent Høie (H) mener på sin side at norsk helsevesen skal sikre foreldrenes valgfrihet. Skal det virkelig være opp til foreldrene, som jeg kan ha full forståelse for at ønsker å prøve uortodokse metoder og kan falle for lovnader om helbredelse av sitt barn, å luke ut svindlerne? Hva foreldre, eller voksne mennesker for øvrig, velger av alternativ behandling på seg selv er en ting. Når de derimot overfører sin overtro, og lar den gå utover sine barn, er det statens oppgave å veilede i riktig retning.»

https://www.nettavisen.no/nyheter/statsstottet-barnemishandling/3423920821.html

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS