Melodi Grand Prix 2020 – musikkfest i én måned

Lørdag er det klart for den første delfinalen i Melodi Grand Prix 2020, og dette året slår man på stortromma når det kommer til opplegget: Årets finale er delt inn i 5 delfinaler + en stor finale i Trondheim Spektrum, der seerne bestemmer hvem av de 25 finalistene som skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Rotterdam i mai.

Årets utgave av Melodi Grand Prix kan på mange måter sees på som en musikalsk utgave av fotball-EM. Hver av Norges 5 landsdeler – Sør-Norge, Øst-Norge, Midt-Norge, Vest-Norge og Nord-Norge – har fått tildelt en delfinale, som består av 4 lokale finalister. I Sør-Norges tilfelle deltar følgende finalister (som ble sluppet mandag 6. januar):

1. Kim Rysstad – «Rainbow»

2. Raylee – «Wild»

3. Geirmund – «Come Alive»

4. Lisa Børud – «Talking About Us»

I tillegg ble 5 direktekvalifiserte finalister, som har blitt plukket ut av en fagjury, presentert. Disse er:

1. Brødrene Didrik og Emil Solli-Tangen – «Out Of Air»

2. Ulrikke Brandstorp – «Attention»

3. Akuvi – «Som du er»

4. Sondrey – «Take My Time»

5. Tone Damli – «Hurts Sometimes»

For at de direktekvalifiserte finalistene og delfinalistene skal få likeverdig behandling, kommer hver av de 5 finalemelodiene til å bli sluppet for lytting fredagen før hver delfinale finner sted. På mandagen før hver delfinale kommer de 4 delfinalistene til å bli sluppet. For eksempel: Øst-Norges finalister blir sluppet mandag 13. januar, den andre direktekvalifiserte finalisten kan høres på fra mandag 17. januar, mens Øst-Norges delfinale finner sted lørdag 18. januar. Felles for alle delfinalene er at de vil sendes fra H3 Arena på Fornebu, og i pausen i hver delfinale vil én av de direktekvalifiserte låtene.

Delfinalene kommer til å foregå på følgende måte: Først møter to og to melodier hverandre til duell, før vinneren av den første duellen møter vinneren av den andre duellen. Vinneren av denne siste duellen går til finalen i Trondheim Spektrum, og slik vil det også være for de fire andre delfinalene.

Til slutt må det nevnes at det ikke er mulig å stemme via SMS i år. Istedefor må man opprette en konto på nrk.no for å få stemt, noe som er gratis. Også det å stemme er gratis.

Kilder: nrk.no, escnorge.no

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS