Måtte gjøre seksuelle handlinger for penger

I Tingrettens andre dag har vi fått høre forklaringene til de tre fornærmede mennene. De hevder at tidligere fylkesmann og fiskeriminister Svein Ludvigsen (72) har forgrepet seg på dem. Ludvigsen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å få seksuell omgang med de mindreårige asylsøkerne. En av mennene er lettere utviklingshemmet og forteller at han kastet opp etter de seksuelle handlingene. Ludviksen nekter straffeskyld.

I tiltalen heter det at Ludvigsen i slutten av mai eller i begynnelsen av juni 2014 skaffet seg seksuell omgang med den lettere utviklingshemmede mannen på et hotellrom i Oslo. Der skal Ludvigsen ha tilbudt den  fornærmede 15 000 kroner for de seksuelle overgrep.  Dette ved at han utnyttet at mannen er lettere  utviklingshemmet eller  misbrukt sin stilling som fylkesmann ved at han dessuten  oppsøkte mannen på et ungdomshjem som var underlagt fylkesmannens tilsyn. Her skal misbruket ha skjedd. Svein Ludvigsen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling og utnyttet unge asylsøkere for sex. Han nekter straffeskyld. Den fornærmede mannen var ikke selv tilstede i retten fordi han er lettere utviklingshemmet. Det ble dermed spilt av et tilrettelagt avhør der han forteller om de angivelige overgrepene. Mannen, som nå er i 20-åra, forteller at han ble kjent med Ludvigsen på ungdomshjemmet da han var 12 år gammel. Han beskriver den tidligere fylkesmannen som en åpen person. – Han er åpen, snakker mye. Veldig ålreit mann. Han var en voksen mann, en fylkesmann med mye makt, sier mannen.  I en periode etter at han hadde fylt 18 år bodde han i Tromsø. I avhøret forteller han at han da skal ha besøkt Ludvigsen på fylkeshuset. I 2012 flyttet han til Oslo, og det var da de fikk mer kontakt, ifølge den fornærmede. Han sier at de skrev til hverandre på blant annet Facebook.

Saken er hentet fra Dagbladet.

– Måtte gjøre seksuelle handlinger for penger

TROMSØ (Dagbladet): I rettens andre dag har vi fått høre forklaringene til de tre fornærmede mennene. De hevder at tidligere fylkesmann og fiskeriminister Svein Ludvigsen (72) har forgrepet seg på dem. Ludvigsen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å få seksuell omgang med de mindreårige asylsøkerne.

Postet av Birgitte Falck- Jørgensen, 24. juni 2019

Levert av Ascentia AS