Mari måtte vente utenfor da klassebildet ble tatt

Torsdag skulle Mari (9) ha blitt tatt bilde av på skolen, men hun måtte vente til billedtakingen var ferdig. Årsaken til at hun måtte stå utenfor er at Mari sitter i en rullestol som ikke kan bevege seg i ulendt terreng.

Mari har sykdommen Cerebral parese (CP), og er avhengig av rullestolen for å komme seg rundt. Hun hadde, sammen med tvillingsøsteren, valgt ut klærne som hun skulle ha på seg, samt ordnet på håret. Men det var bare den ene søsteren som ble fotografert. – Det er ikke alle som har energi til å si ifra om slike hendelser, men for meg var dette dråpen som fikk begeret til å renne over, sier Maris mor, Linn Hyldemo Andresen, til TV2. Saken om Mari ble først omtalt av lokalavisen Askøyværingen.

Før fotograferingen prøvde skolen å finne en rullestol som kunne frakte Mari til stedet hvor fotografiet skulle bli tatt, men den nye rullestolen var like stor som Maris. De forsøkte også å gå ved siden av henne, men Mari var redd for å falle. – Mari har falt flere ganger tidligere når hun har kjørt over slike ujevne og humpete veier. Hun turte derfor ikke å kjøre over der, og ga beskjed om dette, sier Linn, og legger til: – Da ble beslutningen tatt om at resten av klassen skulle ta klassebilde, mens Mari ble stående igjen utenfor med en assistent.

Videre reagerer Linn på at man ikke gjorde mer for at Mari skulle få ta bilde sammen med søsteren hennes. – Det er ikke verdens undergang å løfte henne noen meter. Det jeg lurer mest på, er hvorfor ikke jeg ble kontaktet? Det tar meg tre minutter å dra ned til skolen, og de vet utmerket godt at de kan ringe meg. Rektor ved Kleppestø skole, Svanhild Andersen, sier at skolen er i gang med å undersøke hva som skjedde.

Les hele saken: https://www.tv2.no/nyheter/10468419/

Publisert av: Anders Teslo