Mann med utviklings-hemning ble svindlet av søsteren sin

En mann ble svindlet for 598.000 kroner av søsteren sin. Hun hadde fått jobben å passe på pengene hans som verge. Søsteren kunne  derfor disponere bankkontoen hans og misbrukte tillitten da hun stjal penger fra ham. Hun ble dømt i Sogn og Fjordane tingrett og mannen får betalt tilbake pengene fra staten.

Mannen er utviklingshemmet. Hans yngre søster underslo 598.000 kroner fra kontoen hans. Hun ble dømt i Sogn og Fjordane tingrett i mars. Svindelen skjedde mellom 2010 og 2016. Mannen får en erstatning på nær 500.000 kroner, ifølge NRK. Det har Statens sivilrettsforvaltning bestemt. Også Fylkesmannen i Sogn og Fjordane er gransket i saken. I rapporten fra granskingen står det at Fylkesmannen burde sjekket mye før hvordan pengene ble brukt. Kommunen sendte en uromelding til Fylkesmannen i 2013, ifølge NRK. – Vi slo oss i første omgang til ro med det som vergen forklarte. Vi fulgte ikke godt nok opp. Det er vi lei oss for, sa Gunnar O. Hæreid i mars. Han er assisterende fylkesmann i Vestland. Den svindlede mannen er glad for å få pengene tilbake. De var ment å bruke til å kjøpe et eget sted å bo. – Han har gledet seg i mange år til å flytte i en egen leilighet. Nå kan han puste lettet ut. Det ordner seg økonomisk for ham, sier advokat Anette Stegegjerdet Norberg.

Utviklingshemmet mann svindlet av søsteren

En mann ble svindlet for 500.000 kroner av søsteren sin. Hun hadde fått jobben å passe på pengene hans som verge. Mannen får betalt tilbake pengene fra staten. Mannen er psykisk utviklingshemmet. Hans yngre søster underslo 598.000 kroner fra kontoen hans. Hun ble dømt i Sogn og Fjordane tingrett i mars.

Postet av Birgitte Falck-Jørgensen, 11. oktober 2019

Levert av Ascentia AS