Mann dømt for overgrep mot kvinne med Downs syndrom

I Tromsø har en 32 år gammel mann blitt dømt til tre års fengsel for å ha utsatt en kvinne med Downs syndrom for seksuelle overgrep. Mannen erklærte seg ikke skyldig i retten, og har nå anket dommen.

Overgrepene skjedde sommeren 2018, og i etterkant av hendelsene fortalte kvinnen om overgrepene til en nær venn. Ifølge kvinnen holdt mannen henne fast mens han utsatte henne for overgrep, og at hun «ikke klarte å gjøre motstand eller å si nei.» Hun har i etterkant sagt at hun er redd for å treffe på mannen igjen, og at hun har vært plaget med brekninger, kraftige smerteanfall, vekttap og at hun har vært sykmeldt.

– Dommen er i tråd med både påstand og i hovedsak de anførslene jeg hadde med hensyn til skyld og straffespørsmålet. Jeg er tilfreds med avgjørelsen i tingretten sier aktor Torstein Lindquister, som i forkant av domsavsigelsen la ned påstand om 3 års fengsel for 32-åringen. Han forteller videre at saken er spesiell: – Heldigvis er det ikke så ofte vi kommer over saker der voksne psykisk utviklingshemmede, personer med særskilte behov, utsettes for overgrep.

Mann (32) dømt til tre års fengsel for overgrep mot kvinne med Downs syndrom

En mann i Tromsø er dømt til tre års fengsel for to ganger å ha utsatt en kvinne med downs syndrom for seksuelle overgrep. Mannen i 30-årene må også betale kvinnen 100.000 kroner i erstatning. Det var sommeren 2018 hendelsene skjedde. Kvinnen fortalte etter hvert om overgrepene til en nær venn.

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS