Lars og Jonas’ nye liv

Etter å ha levd under uforsvarlige forhold på Villa Eik i bydel Bjerke i fem år, kunne Lars og Jonas endelig flytte til et bedre sted: Et hus på Gamle Stovner. 

Her blir guttene tatt godt vare på av både foreldre og personale.

– Jonas har fått livet sitt tilbake. Nå er han stadig ute på nye eventyr, han er ute i skog og mark, han klatrer i fjell og hopper fra femmer’n i svømmehallen, sier moren hans, Eva Fürst til Dagbladet. Lars har også fått det hyggelig på Stovner. – Istedenfor å forholde seg til 70 ulike mennesker, har han nå en liten personalgruppe som han kjenner godt. Han har også god plass å boltre seg på, og det er viktig for ham, sier Lars’ mor, Gro Greftegreff.

Det er nå klart at Bydel Bjerke må betale en stor sum penger for uretten de påførte Lars og Jonas i de 5 årene de bodde på villa Eik. Guttenes advokat, Magne Brun, fremmet krav om oppreisning i saken, og det har bydel Bjerke gått med på. Brun skriver bla. at «… Jonas har utsatt seg selv for alvorlig skade, han har ødelagt mange av sine kjæreste eiendeler i frustrasjon, og han er blitt utsatt for en unødig omfattende tvangsbruk.» Om Lars skriver Brun at «… også Lars har hatt et uforsvarlig tilbud.  Han har blitt utsatt for en unødig omfattende tvangsbruk, og han har lidd funksjonstap og manglende innhold i hverdagen».

Les hele saken, der du også kan lese om festen som ble arrangert til ære for Lars og Jonas: I fem år fikk Lars og Jonas uforsvarlig omsorg på Villa Eik. Nå må Bydel Bjerke punge ut

Denne saken ble opprinnelig publisert på db.no

Publisert av: Anders Teslo

Emneord: , , ,

Legg igjen en kommentar