Kronerulling for Liam

Foto: Privat

Vi har tidligere skrevet om flere personer som har muskelsykdommen spinal muskelatrofi. En av disse er 5 år gamle Liam fra Ålesund. Nå har det blitt startet kronerulling for at Liam skal få medisinen han trenger.

Som så mange andre med spinal muskelatrofi håper foreldrene til Liam at medisinen Spinraza vil gjøre det lettere for Liam å takle sykdommen. For så langt har norske myndigheter ikke tillatt medisinen for bruk i Norge, ettersom det koster 1 million kr. pr. dose. Nå har det blitt startet kronerulling for at Liam skal få Spinraza, og det har gått raskt: Så langt har det kommet inn rundt 400 000 kr., hvorav 200 000 har kommet inn de siste 24 timene.

– Det betyr kjempemye. Helt overveldende. Så er det så mange som skriver mye fint. Fantastisk, sier Christina Rønnestad, Liams tante, til NRK. Og det er ikke bare privatpersoner som bidrar med penger. Også ansatte ved bedrifter sier at de vil donere bort julebonusene sine, og fra næringslivet kommer det både penger og gjenstander.

Også Liams far, Thomas Rønnestad, er imponert over innsatsen fra giverne. Han forteller at Liam selv ikke kjenner til medisinen og engasjementet som har oppstått i den forbindelse. – Vi ønsker ikke at han skal få mer oppmerksomhet enn det som er nødvendig, sier Rønnestad.

Les hele saken: Kronene ruller inn for Liam (5)

Denne saken er hentet fra nrk.no

Publisert av Anders Teslo

 

 

Spinal muskelatrofi, Spinraza