Kritiserer KrF for å ikke gjøre nok for funksjonshemmedes hverdag

I en kronikk på handikapnytt.no skriver KrF-medlem og regionkontorleder for Norges Handikapforbund Agder, Celina Hagen, at hun er oppgitt over at partiet ikke gjør nok for at funksjonshemmede skal få ha en bedre hverdag.

«Visjonen var så klar, så tydelig og så ekte. Alle mennesker har den samme verdien, og politikken vår skulle for at det også ble en realitet i hverdagen og de mulighetene man ble gitt», skriver Hagen i starten av artikkelen, før hun fortsetter: «Det gjorde meg så stolt at det var helt naturlig og en selvfølge å kjempe dag og natt for at politikken vår sulle bli en realitet. For jeg var en vanvittig stolt KrF-er og følte jeg hadde verdens viktigste oppgave i de ulike rollene dere ga meg, men i dag så skammer jeg meg over at jeg er KrF-medlem».

Hagen forteller om Hannah Lunden, som ble lam etter en rideulykke da hun var 14 år gammel. Ettersom Gjerstad kommune har sagt nei til BPA-støtte (brukerstyrt personlig assistanse) for henne, har Hanna saksøkt staten. «KrF må tydeligvis kjenne henne, for dere bruker bilde av henne i kampanjer hvor dere skryter av KrF-gjennomslag i regjering», skriver Hagen, og fortsetter: «Hanna er 19 år, og som 19 åringer flest har hun behov for å leve et fritt og selvstendig liv. Et liv hvor hun er sjef. Hvor hun bestemmer hvem hun skal treffe, hva hun skal studere, når hun skal legge seg og hva hun skal ha til middag. Med andre ord: Hun har samme behov som folk flest. Men Hannah har ikke denne muligheten.»

Mot slutten av kronikken skriver Hagen: «Kampen for et inkluderende samfunn er en kamp KrF tidligere var i førersetet for. Nå har dere havnet på defensiven. Ikke bli der for lenge. Det er nok av mennesker der ute som venter på sin frihet. En frihet dere kan gi dem. Det haster. Tar dere utfordringen? Eller skal funksjonshemmede fortsatt bli sortert ut av samfunnet?»

I dag skammer jeg meg over å være medlem av KrF

MENINGER: Kjære KrF, dere sitter i regjering og styrer et land som ikke er for alle, og der funksjonshemmede blir sortert ut av samfunnet. Er ikke det utrolig flaut for et parti som har menneskeverd som sitt slagord? spør Celina Hagen i dette innlegget.

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS