Kortnytt tirsdag 21. januar 2019

Under følger det noen nyheter over hva som har skjedd den siste tiden.

Frp forlater regjeringen Solberg

Mandag gikk Fremskrittspartiet ut av regjeringen Solberg, etter å ha vært en del av den siden 2013. Hovedårsaken til at partiet går ut er at Frp var uenig i at de tre andre regjeringspartiene å hente hjem en kvinne som har vært med i terrororganisasjonen Islamsk Stat (IS), men det skyldes også økende misnøye innad i Frp ettersom de føler at de ikke har fått nok gjennomslag for politikken deres. Tilbake står Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti, som skal danne en mindretallsregjering sammen. Erna Solberg fortsetter som statsminister, og den nye regjeringen vil bli klar i løpet av den nærmeste tiden. (nrk.no)

MGP-finalistene fra midt-Norge presentert

Noe annet som skjedde på mandag var at de fire finalistene for tredje delfinale i Melodi Grand Prix 2020 ble presentert. Denne uken er det Midt-Norge som står for tur, og de fire finalistene er:

1. Alexandru Gros Grindvoll – «Pink Jacket»

2. Kristin Husøy – «Pray for Me»

3. Sie Gubba – «Kjære du»

4. Thomas Løseth – «Vertigo»

Nytt fra håndball-EM for menn

Søndag slo Norge Sverige 23 – 20 i Malmö, og har med dette tatt et skritt mot semifinale i håndball-EM for menn 2020. Nå venter Island tirsdag kveld kl. 18.15, mens vi i morgen skal møte Slovenia. Også de to siste hovedrunde-kampene spilles i Malmö, før finalekampene – 5. plass-kampen, semifinalene, bronsekampen og finalen – spilles i Tele2 Arena i Stockholm, i perioden 24-26. januar. (wikipedia.no)

Om semifinaletrekningen i ESC 2020

Med under 4 måneder igjen til Eurovision Song Contest i Rotterdam i Nederland, begynner forberedelsene å ta til, og tirsdag 28. januar skal semifinalene trekkes. Det er to semifinaler: den ene foregår tirsdag 12. mai, den andre foregår torsdag 14. mai, og i hver av de to semifinalene er det to halvdeler: første halvdel og andre halvdel. Finalen, som foregår lørdag 16. mai, har 6 direktekvalifiserte land: De 5 store (Storbritannia, Spania, Frankrike, Tyskland og Italia) samt vertsnasjonen Nederland. Altså er det de 35 resterende nasjonene som skal konkurrere i semifinalene. (escsverige.blogspot.com)

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS