Kortnytt tirsdag 18. februar 2020

Under følger det noen nyheter fra den siste tiden.

Kinesisk sykehusdirektør døde av coronaviruset

I de siste ukene har viruset covid-19, også kjent som coronaviruset, forårsaket over 1800 dødsfall, og smittet 73 000 mennesker. Tirsdag morgen ble det kjent at direktøren ved lokalsykehuset i millionbyen Wuhan, Liu Zhiming, hadde dødd av viruset. Corona-viruset skal ha hatt sitt utspring på Wuhans matmarked i slutten av desember, men på grunn av de kinesiske myndighetenes strenge kontroll av mediene (og befolkningen) var det først i januar at man fikk vite om viruset. Pr. i dag finnes det ingen behandling mot Corona-viruset. I Wuhan har de som har hatt kontakt med pasienter blitt satt i karantene.

Sykehusdirektør tapte kampen mot covid-19-viruset

Sykehusdirektør Liu Zhiming måtte bøte med livet i kampen mot covid-19-viruset. Sykdommen viser seg å være langt mer dødelig enn influensa. Den 51 år gamle sjefen for Wuchang-sykehuset i Wuhan døde klokken 03.30 natt til tirsdag norsk tid, ifølge Folkets Dagblad og statlig TV. Nær 1200 sykehusarbeidere er smittet av det nye coronaviruset covid-19.

Ulrikke vant MGP-finalen – etter omfattende stemmekaos

Lørdag vant Ulrikke Brandstorp årets Melodi Grand Prix-finale med låta «Attention», men i etterkant av sendingen fra Trondheim var stemningen alt annen enn hyggelig. I årets sending gikk NRK bort fra SMS-amstemningen, ettersom de ville benyttet seg av en gratis nettavstemming, noe som betyr at tv-seerne har måttet logge seg inn på NRKs nettsider hvor man kunne avgi stemmer. En annen ting man kunne gjøre på stemmesidene var å gi emojis til finalistene, og det er det siste NRK mener at kan ha skapt kaoset rundt avstemningen. På andreplass kom Kristin Husøy med «Don’t Pray For Me», mens Rein Alexander, som med bidraget «One Last Time» ble slått ut før superfinalen. Ulrikke på sin side er med MGP-seieren klar for Eurovision Song Contest i Rotterdam i Nederland, som arrangeres i perioden 12 – 16. mai.

Stort engasjement skapte stemmekaos i Melodi Grand Prix

Både artistar og publikum reagerte kraftig då stemmesystemet til NRK gjekk ned under finalen av Melodi Grand Prix laurdag. Etter sendinga sa NRK at det var 38 millionar emojiar som tok knekken på systema. – Det var eit stort engasjement tidleg i programmet med mange emojiar.

Ingen seier til Angelina Jordan i «Americas’ Got Talent» – roses allikevel

Mandag 10. februar ble det internasjonale svaret på «Norske Talenter», «Americas’ Got Talent: The Champions» avholdt, og blant deltakerne fant man norske Angelina Jordan. 14-åringen med den store stemmen vant riktignok ikke konkurransen, men entusiasmen har ikke tatt slutt av den grunn – snarere tvert imot. – Takk, Amerika, skrev Jordan på Facebook etter å ha fremført sangen «Someone You Loved sammen med de andre deltakerne. Under finalen fremførte hun sangen «Goodbye Yellow Brick Road» av og med Elton John. Det må nevnes at resultatet av finalen ble klart først natt til i dag, og at den indiske dansegruppen V. Unbeatable vant.

Angelina Jordan nådde ikke opp i «America’s Got Talent: The Champions»

I finalen 10. februar framførte hun sin egen versjon av Elton Johns «Goodbye Yellow Brick Road». I natt ble klart at det ikke holdt til en seier. I stedet ble det den «Indiske dansegruppen «V. Unbeatable» som stakk av med tittelen. – Jeg føler at jeg har allerede vunnet så mange hjerter over hele USA og hele verden.

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS