Kortnytt mandag 9. mars 2020

Under følger noen nyheter fra den siste tiden.

Bergen avlyser utenlandsturer for utviklingshemmede

Koronaviruset har i de siste månedene spredd seg til store deler av verden. Her i Norge har antallet smittede nådd opp i 178 personer, og på flere steder har man blitt nødt til å sette folk i karantene. I Bergen har man nå besluttet å avlyse de planlagte utenlands-feriereisene for utviklingshemmede. I stedet planlegger kommunen å dra på reise innenlands. – Vi holdt på å planlegge feriereise for utviklingshemmede. Nå var vi nødt til å ta stilling til om vi skulle bestille feriereiser eller ikke. Sånn situasjonen er nå tør vi ikke sende masse mennesker ut i verden uten å vite hvordan det kan utvikle seg, sier kommunaldirektør Kjell Wolff i Byrådsavdelingen for eldre, helse og frivillighet.

Bergen kommune avlyser utenlandsferier: – For stor risiko

Hvert år arrangerer Bergen kommune feriereiser i inn- og utland, men på grunn av smittefare knyttet til det nye coronaviruset har kommunen valgt å avlyse årets tur. – Vi holdt på å planlegge feriereise for utviklingshemmede. Nå var vi nødt til å ta stilling til om vi skulle bestille feriereiser eller ikke.


Fakkelstart uten publikum tilstede

Torsdag 12. mars starter fakkelstafetten som skal lade opp til de 32. olympiske sommerlekene i japanske Tokyo. Nå opplyser den greske OL-komiteen at seremonien hvor fakkelen tennes kommer til å bli avholdt uten publikum tilstede. I disse dager pågår i tillegg en diskusjon om man skal flytte lekene til høsten. (NRK)

Max von Sydow er død

SVT melder at den svensk-franske skuespilleren Max von Sydow er død, 90 år gammel. I løpet av sitt liv var von Sydow med i en lang rekke filmer, hvorav 13 av dem var regissert av den legendariske regissøren Ingmar Bergman. I de siste årene av hans liv var han også å se i «Star Wars: The Force Awakens» fra 2015 og tv-serien «Game of Thrones».

Max von Sydow är död

Han är känd för sina många och välspelade rollprestationer på scen och på vita duken, både i och utanför Sverige. Under sin långa karriär har Max von Sydow gestaltat allt från korsriddaren Antonius Block som spelar schack med Döden i «Det sjunde inseglet» (1957) till demonutdrivande katolsk präst i den amerikanska skräckfilmen «Exorcisten» (1973).

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS