Kortnytt mandag 14. oktober 2019

Under følger det noen nyheter som har dukket opp i den siste tiden, og vi starter i Sverige.

Norsk konsulentfirma i Stockholm ansetter folk med Aspergers

Hos det norske konsulentfirmaet Unicus i Stockholm har IT-konsulentene tre ting til felles: De har aspergers, er tidligere arbeidsledige og er veldig interessert i teknologi. – Det som är lite häftigt med Unicus är sjalvä affärsiden att dra nytta av de styrkor som kommer med en diagnos, och se till at de kommer till användning i riktiga jobb, sier Unibus’ konsulentsjef Malin Allard til nettstedet nyteknik.se. Det kan nevnes at Sverige-kontoret har eksistert i 2/12 år, og utfører konsulentoppdrag innom systemutvikling, kvalitetssikring og testautomatisering.

Hos Unicus it-konsulter blir asperger en styrka

Många personer med Aspergers syndrom står utanför arbetsmarknaden samtidigt som de har egenskaper som passar bra inom it-branschen. Konsultföretaget Unicus vill ta vara på de dolda talangerna. På Unicus kontor i Stockholm har it-konsulterna tre saker gemensamt. De har alla asperger och har tidigare varit arbetslösa. De delar också ett stort intresse för teknik.

Utvidet togkapasitet fra midten av desember

Vy (tidligere kjent som NSB) kommer i løpet av desember til å øke togavgangene i rushtiden, slik at flere får kommet seg til og fra jobb. For de som reiser med Østfoldbanen til og fra Ski innebærer dette at det settes inn en ny togavgang fra Ski til Oslo S kl. 08.32 (linje 2X), samt at det settes inn en ny avgang fra Skøyen til Moss, med avgang fra Skøyen kl. 08.40. I tillegg vil det bli satt opp flere avganger på Vestfoldbanen, strekningen Kongsberg – Eidsvoll og Lillestrøm – Oslo S.

Vy øker togkapasiteten på Østlandet

Det utvidede tilbudet, som også gir Flytoget økt konkurranse, skal være på plass fra søndag 15. desember. Vy forklarer utvidelsen av tilbudet med at Norske tog, som leier ut togsett til Vy og selskapene som vinner konkurransene om å kjøre tog på norske linjer, har flere togsett tilgjengelige.

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS