Kortnytt fredag 18. oktober

Ellen Arnstad med bok om livet med multihandikappet sønn

Tidligere sjefredaktør i Se og Hør, Ellen Arnstad, har sammen med journalist Kristin M. Hauge gitt ut boken «Alt du ikke ser. Livet med Joachim», som handler om oppveksten til Arnstads sønn, Joachim. På grunn av en sjelden genfeil har Joachim gradvis blitt multihandikappet, og nå har han blitt 25 år. På disse årene har Joachim mistet nesten alt: evnen til å snakke og spise selv, evnen til å gå, førligheten i armer og bein, synsevnen, osv., og boken tar leseren fra 2018 til 2001, året da Ellen fikk den sjokkerende sannheten om hva som kom til å skje med Joachim, en sannhet hun tidligere har holdt tett om.

Skjulte sannheten om sønnen

Hjulvisp. Gucci-feminist. Tårnfrid. Merkelappene klistret på Ellen Arnstad, profilert sjefredaktør for Henne, KK og Se og Hør, har sjelden vært flatterende. Høye hæler, korte skjørt og en tydelig stemme har tilsynelatende gjort latterliggjøring lett. Men Arnstad er ikke den som sutrer. Heller ikke i selvbiografiske «Alt du ikke ser.

Det må nevnes at saken er hentet fra en anmeldelse av boken.

Om helgens TV-tilbud

I kveldens «10 på topp» (NRK 1 kl. 19.55) reiser Stian «Staysman» Thorbjørnsen tilbake til 90-tallet for å finne de 10 beste låtene fra 1996, og med seg har han Nils-Ingar Aadne, Karoline Dyhre Breivang, Katarina Flatland og Håvard Tvedten. I «Nytt på nytt» (NRK 1 kl. 20.55) får Bård Tufte Johansen, Pernille Sørensen og Johan Golden besøk av komiker Vegard Ylvisåker og Une Aina Bastholm fra Miljøpartiet de Grønne. «Lindmo» får besøk av DJ Alan Walker, Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum og tidl. sjefredaktør for Se og Hør Ellen Arnstad. I lørdagens utgave av «Stjernekamp» (NRK 1 kl. 19.50) skal det handle om musikal og duett, når Sondre Mulongo Nystrøm, Bilal Saab og Kim Rysstad skal kjempe om de to finaleplassene. Samtidig sendes 15. sending av «Skal vi danse» på TV2. (kl. 19.30).

Kilde: nrk.no, tv2.no

Klart for TV-aksjonen 2019

Søndag er det klart for den årlige TV-aksjonen, som i år går til Care Norge og deres arbeid for kvinners rettigheter i sårbare områder. Kl. 12.30 går P3-aksjonen i gang med sending på NRK 1, og deretter starter hovedsendingen kl. 18.30 på samme kanal, og varer frem til kl. 23.00 (kun avbrutt av Søndagsrevyen kl. 19.00). Du kan lese mer om TV-aksjonen på nrk.no/tvaksjonen.

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS