Klar for svømme-VM – med Drammen i hjertet

Vi i Empo TV har tidligere skrevet om Andreas Bjørnstad, svømmeren som deltok under Paralympics i Rio de Janeiro i 2016. Nå er 20-åringen, som har cerebral parese, klar for VM i svømming for funksjonshemmede i Mexico.

Mesterskapet skulle opprinnelig ha vært arrangert i oktober, men på grunn av jordskjelvet i Mexico måtte det utsettes. Nytt tidspunkt er mellom lørdag 2. og torsdag 7. desember, dvs. om 2 uker fra nå. – Vi var på treningsleir  i Flagstaff da vi fikk høre at det var jordskjelv i Mexico city. Dødstallene gikk fra 14 til 50 til 70 til 150 til 300 på under ett døgn, forteller Bjørnstad når han blir intervjuet av Dagbladet. Avisen har plukket ham ut som en del av kampanjen Klubben i mitt hjerte, hvor man via internett kan stemme på sin favorittklubb.

På grunn av jordskjelvet forsvant noe av drivkraften som hadde ført Andreas fremover siden januar. – Det var sinnssykt tøft mentalt. Da var det som jeg hadde fylt luft i en ballong siden januar, og så bare sprekker den, sier Bjørnstad. Men oppturene skulle komme i etterkant. Med verdensrekord på både 800 meter fri og 1500 meter fri ser Andreas frem mot svømme-VM i Mexico. Men det kunne ha endt annerledes. Som 2-åring fikk han påvist celebral parese, og da han var liten, fikk han en noe annerledes oppdragelse enn andre barn får. – Da jeg var liten, datt jeg mye i bakken. Hvis jeg for eksempel falt på gata, måtte jeg krabbe selv til nærmeste lyktestolpe og dra meg selv opp. Mamma og pappa fulgte etter, og sto og så på. Jeg tror det var hardere for dem enn for meg, med alle de stygge blikkene de fikk, sier Andreas.  Han legger imidlertid til at familien er svært glad i ham.

Vinneren av Klubben i mitt hjerte blir offentliggjort fredag 24. november.

Les hele saken: CP-rammede Andreas Bjørnstads vei til verdenstoppen: – Jeg måtte krabbe til nærmeste lyktestolpe og dra meg selv opp 

Denne saken ble opprinnelig publisert på db.no. Andre kilder: klubbenimitthjerte.no

Publisert av Anders Teslo

 

 

 

Emneord: , , , ,