KEiiNO besøkte spesialskole i Tel Aviv

Denne uka arrangeres den 64. utgaven av Eurovision Song Contest i Tel Aviv i Israel, og Norge blir representert av den norsk-samiske gruppen KEiiNO, som består av Fred Buljo, Alexandra Rotan og Tom Hugo Hermansen. Mandag besøkte trioen spesialskolen Ironi Neve Zedek i som er for elever med forskjellige lærevansker.

Elevene som går på Ironi Neve Zedek er mellom 13 og 21 år, og har forskjellig religiøs bakgrunn. Her går det muslimer, jøder, kristne, samt barn av asylsøkere, og ved siden av å ha fag som dans og musikk på timeplanen, blir de også undervist om hverandres kulturer. – Elevene er veldig glade i å gå her. Vi er et godt eksempel for landet. Vi lever i fred, og lærer hvordan vi kan elske hverandre, sier skolens rektor, Billy Reich, til NRK.

Spesialskolen har et spesielt forhold til Norge, ettersom den ble gjenoppbygget med støtte fra den norske regjeringen i etterkant av Gulfkrigen i 1991. Da elevene fikk høre at KEiiNO skulle komme, var de ikke sene om å stelle i stand en minikonsert, noe KEiiNO satte stor pris på. – Jeg ble veldig rørt av å være her, sier Fred, og Alexandra stemmer i: – Her var det ikke fokus på det å være best på skolen, men likeverd og samhold. Det merket man med all den gleden og varmen i det rommet, sier hun. Tom Hugo på sin side følte at han var med på noe større enn bare å synge. – Det å kunne utveksle kulturuttrykk på denne måten er veldig stort. Det å se at musikk kan forene noe som i utgangspunktet virker uforenelig, føltes veldig godt, sier Tom Hugo. Skolelæreren Nava Amit var også glad over at KEiiNO hadde tid til å stikke innom. – Dette betød mye for dem. Jeg tror nok både elever og lærere nå kommer til å gi noen stemmer til Norge, sier Amit.

Les hele saken: https://www.nrk.no/mgp/sterkt-skolebesok-for-keiino-1.14549441

Publisert av: Anders Teslo