Jesper Pedersen vant prisen for årets mannlige funksjonshemmede idrettsutøver

Jesper kåret til årets mannlige funksjonshemmede utøver – Hnytt

IDRETTSGALLAEN: Jesper Saltvik Pedersen fra Åkra knuste de andre nominerte og gikk helt til topps da prisen for årets mannlige funksjonshemmede utøver ble utdelt under Idrettsgallaen lørdag kveld. Hele salen reiste seg og applauderte da Jesper ble utropt som vinner av Gunn-Rita Dahle Flesjå. – Det er utrolig stort å få denne prisen.

Det er utrolig stort å få denne prisen. Alpint er en individuell idrett, men mange har stått på for at jeg kan stå her i dag, sa Jesper idet han mottok prisen. Hele salen reiste seg og applauderte da Jesper ble utropt som vinner av Gunn-Rita Dahle Flesjå.

I mars i år deltok Pedersen i Paralympics, og vant gull i storslalåm og bronse i superkombi. I tillegg ble det 4. plass i super-G, 5. plass i slalåm og 6. plass i utfor. Jesper tok seg tid til å takke den nære familie, samt sponsorer, klubb og apparatet rundt ham. Spesielt morfar som ligger på sykehuset i Haugesund og ser på akkurat nå. Stor takk til treneren min Hans Blattmann som alltid pusher meg. Jeg hadde ikke vært her uten han. Jesper fikk sitt store gjennombrudd da han i mars i år deltok i Paralympics, og vant gull i storslalåm og bronse i superkombi. I tillegg ble det 4. plass i super-G, 5. plass i slalåm og 6. plass i utfor. I verdenscupen gikk det også strålende, med 1. plass sammenlagt, 1. plass storslalåm, 1. plass i super-G og 3. plass i slalåm. Han vant også NM i storslalåm og slalåm i år. Jesper måtte avbryte oppkjøringen til årets sesong i sommer etter at han fikk betennelse på hjertet – en sykdom som plasserte han på sidelinjen i flere måneder. Fem måneder tok det for ham før han endelig ble friskemeldt. For tiden holder han på med oppkjøringen til VM i Kransjka Gora senere denne måneden.

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen