Jan Grues bok skal utgis i USA

Forfatter, professor og rullestolbruker Jan Grue er nominert til Nordisk råds litteraturpris for boka «Jeg lever et liv som likner deres».  For denne utgivelsen er Grue tidligere i år tildelt Kritikerprisen i kategorien beste sakprosautgivelse.

Boken fikk en svært god mottakelse da den ble utgitt i fjor. «Jeg lever et liv som ligner deres» er selvbiografisk og handler om en familiefar med en yrkeskarriere, men som også har en medfødt muskelsykdom og er rullestolbruker. Det er det amerikanske forlaget FSG (Ferrar, Straus & Giroux) som gikk av med seieren om rettighetene. FSG-redaktør Julia Ringo har stor tro på at Grue vil lykkes i USA. – Boken er helt utrolig! Grues intelligens og språklige presisjon er slående, og jeg har lest med stor glede, sier Ringo, ifølge Gyldendal. Utrolig glad Grue selv skriver følgende på sin Facebook-side, som Handikapnytt har oversatt fra engelsk. – Så utrolig glad for dette! «Jeg lever et liv som ligner deres» skal utgis i USA av Farrar, Straus og Giroux, intet mindre. Mange takk til Gyldendal som har gjort dette mulig. Så utrolig glad for dette!»

«Jeg lever et liv som ligner deres» skal utgis i USA av Farrar, Straus og Giroux, intet mindre. Jan Grue jobber som professor ved Universitetet i Oslo. Han debutert i 2010 og har skrevet noveller, barnebøker, en roman og fagbøker. Han er også oppnevnt som medlem i det offentlige utvalget som skal utrede ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA). Vinneren av Nordisk råds litteraturpris offentliggjøres 29. oktober i Stockholm.

Saken er hentet fra handikapnytt:  https://www.handikapnytt.no/jan-grues-bok-solgt-til-amerikansk-prestisjeforlag/

Postet av Birgitte Falck-Jørgensen, 18. oktober 2019

Levert av Ascentia AS