Italia først ute med Paralympics-flaggbærer

I perioden 9 – 18. mars neste år avholdes de 12. paralympiske vinterlekene i PyeongChang i Sør-Korea. Fremdeles gjenstår det en god del forberedelser, men 22. november ble navnet på den første flaggbæreren offentliggjort.

Hans navn er Florian Planker, og han kommer fra Bolzano i nord-Italia, nærmere bestemt Selva di Val Gardena. Som 17-åring måtte Florian fjerne det venstre beinet etter en motorsykkelulykke, men det stoppet han ikke fra å drive med det han liker best: Idrett. – Jeg har holdt på med idrett siden jeg var 4 år gammel, sier Florian: Idretten hjalp meg i rehabiliteringsfasen etter ulykken, og det har gjort at jeg har kunnet reise verden rundt å møte andre funksjonshemmede utøvere. Idrett har blitt en tilleggsverdi i livet mitt.

Og det er en skikkelig veteran det er snakk om her. I 1998 deltok Florian i sitt første vinter-PL, som alpinist, og den gang var det Nagano i Japan som stod for arrangementet.  I 2002 (Salt Lake City, USA), og 2006 (Torino, Italia) var det nok en gang på med alpint-skiene, før han ble en del av Italias para-ishockey-team fra og med 2010 (Vancouver, Canada). Han deltok også under PL i Sotsji, Russland, i 2014.

– Etter fem Paralympics er det en stor ære for meg å representere Italia under åpningsseremonien, sier Florian. Fra før av har40-åringen bronsemedalje i super-G fra Salt Lake City i 2002, vant europa-tittelen og europa-sølv da han gikk fra alpint til para-ishockey.

– Selv om vi er et lite land når det kommer til ishockey, kan vi delta med land som har stolte tradisjoner innenfor denne idretten, sier Florian, før han avslutter: – Jeg er stolt over hva jeg har fått utrettet de siste 22 årene, og det ville ha vært storartet å avslutte karrieren min på Paralympics-podiet. Vi vet at det vil komme til å være en god del sterke lag tilstede i PyeongChang, men vi må huske på at hver kamp starter på 0-0, og vi skal gjøre vårt beste for å ta en medalje.

Les hele saken (på engelsk): First flag-bearer at PyeongChang 2018 revealed

Denne saken ble opprinnelig publisert på paralympic.org

Postet av: Anders Teslo

Paralympics, PyeongChang

Levert av Ascentia AS