«Hvor hemma har du følt deg i løpet av uka?»

Spørsmålet ovenfor kommer til å bli stilt når Ida Hauge Dignes og Marianne Knudsen spiller inn podkasten «Hemma», som skal ta for seg likestilling og rettigheter, samt små og store hverdagslige hendelser. Første episode kan høres på fra tirsdag 3. desember, som også er FNs for funksjonshemmede.

Dignes og Knutsen er begge med i Norges Handikapforbunds Ungdom (forkortet NHFU), der Marianne er nestleder og Ida er styremedlem. Søndag var duoen på utestedet Skatten i Oslo, hvor de tilstedeværende fikk høre et utdrag fra første episode. – Vi ville ikke at det skulle være en diagnosepodkast. Vi skal kunne prate om alt fra homoterapi til valget i USA og yoga. Vi har et ønske om at det skal være folkelig podkast, også blander vi inn litt likestillings- og rettighetskamp, diskusjoner og diskriminering. Men uten at vi skal lære lytterne hvordan likestilling fungerer, sier Marianne Knutsen til Handikapnytt.

Dignes og Knutsen håper at podkasten kan bidra til at flere kan forstå hvordan det er å leve med en funksjonsnedsettelse, og at man får innsikt i kampen som kjempes mot diskriminering. – Jeg håper at vi ved å fortelle om det til de som ikke vet noe om vår kamp, kommer til å skjønne mer om hvem vi er, hva vi holder på med og hvilken kamp vi står oppe i, sier Dignes. Men det skal ikke skje ved hjelp av formanende prekener. – Jeg tror det er enklere å skjønne ting når det sies med humor. At det blir mye lettere da. Knutsen legger til: – Her har vi blanding. Vi har humor, seriøsitet, engasjement og sinne. I tillegg kommer vi til å ha med såre, personlige ting. Dette er en hverdagspodkast som skal være upolert.

Ble kalt for «jævla hemmis» – nå svarer de med podkasten «Hemma»

Hvor hemma har du følt deg i løpet av uka? Det spørsmålet kommer Ida Hauge Dignes og Marianne Knudsen til å stille hverandre hver gang en ny episode av podkasten Hemma spilles inn. Begge er engasjerte i Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU), der Marianne Knudsen er nestleder og Ida Hauge Dignes er styremedlem.

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS