Haran er helt med – på McDonalds

I de siste 2 månedene har 27 år gamle Haran Vimalachandran hatt fast jobb på McDonalds-restauranten på Alnabru, hvor han stortrives. – Uten en jobb å gå til, hadde jeg blitt deprimert, sier han til nettstedet Fontene.

Siden han ble fast ansatt, har Haran jobbet med å holde orden på varene. Her skal det til enhver tid være nok ketsjupflasker og ballonger. Han må også sørge for at søppelkassene ikke flyter over, og favorittstedet hans er et lagerrom hvor Haran jobber med å pakke sammen og knyte papp.

Harans utviklingshemming gjør at han har problemer med tall og ord, og i tillegg må han ha hjelp til å arbeide i sitt eget tempo. – Det betyr mye å ha fast jobb. Jeg mener alle som har en form for utviklingshemming bør få muligheten til å jobbe. Mange sitter bare hjemme og risikerer å bli deprimert. Jeg hadde selv blitt deprimert hvis jeg ikke hadde en jobb å gå til, sier Haran.

I dag har åtte av ti utviklingshemmede ikke noe arbeid å gå til etter at de har sluttet på skolen, noe Elisabet Askjer Nordahl synes er skremmende. Nordahl jobber i kompetansebedriften SENS, og er ansatt som jobbspesialist i HELT MED-modellen. Hun besøker Haran minst én gang i uka. – Det å gå uten jobb har stor innvirkning og du kan fort komme inn i en dårlig sirkel. HELT MED ønsker å snu denne trenden og jobber for at mennesker med kognitive utfordringer skal få muligheten til å utvikle seg og bruke sine ressurser i arbeidslivet. Da er det meningsfylt å kunne hjelpe folk i jobb til å få jobb og til å bli i en jobb de ønsker seg, sier Nordahl.

Les hele saken: https://fontene.no/nyheter/haran-27–uten-en-jobb-a-ga-til-hadde-jeg-blitt-deprimert-6.47.651356.3b51229cab

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS