Gutten som ikke skulle vært hjerneskadet

Da Casper ble født, trodde foreldene hans, Marie Werenfels og Jan Sverre Bauge, at de skulle få en frisk og rask sønn. Det skulle vise seg å bli annerledes enn de trodde, 

og skylden ligger hos sykehuset.

– Han ble født frisk. Så oppdaget vi byller på baken hans, sier Marie, og forteller om de første dagene med Casper. Datoen er 24. mai 2013, og det er på denne dagen at han kommer til verden på Haugesund sykehus. Både mor og far gleder seg, og de håper at dette er starten på en ny tid. Og det skal det bli, men ikke slik de håpet.

Tilbake til den dagen Marie oppdager byllene: Hun gir beskjed til sykehuset om at de bør undersøke Casper, noe som blir gjort. Prøvene som blir tatt viser at han er frisk. Men det skal ikke gå lang tid før det kommer flere byller. På sykehuset tas det nye prøver, og på ny får Marie og Jan Sverre vite at alt står bra til med Casper.

I ettertid skal foreldrene oppdage at sykehuset ikke tok de nye byllene alvorlig. Legen som undersøkt Casper hadde tatt prøver av de opprinnelige byllene, ikke de som var kommet i etterkant. Nå begynner Casper å bli dårlig, men foreldrene sliter med å nå fram med deres syn. Marit har nemlig Aspergers syndrom, mens Jan Sverre er bipolar. Diagnosene gjør at sykehuset ikke tror på deres forklaringer, og når Casper først får behandling, er det for sent. Når han blir undersøkt på Haukeland 7. juli blir Marie fortalt at Casper kun har 5 prosent hjerneaktivitet, noe som betyr at han vil komme til å være multihandikappet for resten av livet.

Les hele saken: https://www.nrk.no/rogaland/xl/skadet-for-livet-1.14386093

Publisert av: Anders Teslo


Levert av Ascentia AS