Gruppeterapi økte Kristoffers livskvalitet

I Stavanger finnes det et gruppetilbud for personer med Aspergers syndrom. Tilbudet skal hjelpe personer med diagnosen å bli tryggere på seg selv, og allerede nå har gruppetilbudet gitt resultater.

Da Kristoffer Tunheim Høie gikk på barneskolen, følte han seg annerledes. – Som barn likte jeg å være sammen med voksne. De på min egen alder var uforutsigbare. Jeg skjønner ikke hvorfor de gjorde som de gjorde, sier Høie, som kommer fra Sola. Han fortsetter: – Jeg har alltid hatt interesse av å lære noe nytt. Derfor trivdes jeg veldig godt i en klasseromssetting med en lærer som underviste. I friminuttene opplevde han at han slet med å passe inn. – Der var det for mye lek uten faste rammer. Jeg hadde særlig utfordringer med å gi utrykk for det som var ugreit. Da slo jeg meg ofte vrang. Det var noe de andre barna brukte mot meg, de likte å få meg irritert.

Da Kristoffer var yngre hadde han en midlertidig diagnose, og det var først som 16-åring at Høie ble diagnostisert med Aspergers. Etter at han ble med i gruppetilbudet som er i regi av Habiliteringstjenesten for voksne (HAVO) i Stavanger, føler han at livet hans har blitt bedre. – Det har vært nyttig å treffe likesinnede og utveksle erfaringer. Her har jeg også fått gode venner, sier Kristoffer, som er opptatt av at folk med Aspergers også må bli godtatt i samfunnet. – Selv om vi med Aspergers har våre utfordringer må ikke folk skygge banen slik at vi blir ensomme. Alle, uavhengig av sine utfordringer og diagnoser, trenger å ha venner, sier han.

Les hele saken: https://www.nrk.no/rogaland/kristoffer-har-aspergers-_-sosial-trening-okte-livskvaliteten-1.14503917#fact-1-14512629

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS