Et lag med et unikt fellesskap

Tidligere har vi i Empo TV skrevet om den norske medaljefesten i Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi, og nå er turen kommet til håndballjentene, som tok bronse.

Vår historie starter hjemme hos Bjarte Myrhol, som, på grunn av en tarmoperasjon, ikke kunne bli med landslagsgutta til håndball-EM i Norge/Sverige/Østerrike. Myrhol vant prisen «Årets forbilde» under Idrettsgallaen 2018, og fikk besøk av NRK i forrige uke. Etter å ha sett dokumentaren «Verdens vakreste leker», tar følelsene overhånd hos håndballstjernen. – En reflekterer litt over hva som betyr noe her. Det her er ekte idrettsglede, og det er dette idretten går ut på. Det er derfor vi holder på med det vi gjør, sier Myrhol.

I Abu Dhabi i mars 2019 spilte håndballjentene semifinale mot Danmark. Resultatet var ikke hyggelig: 15 – 3 i dansk favør sørget for at Norge måtte spille bronsefinale mot Aserbajdsjan. – Tapte vi 3-11? 3-12? Jeg er usikker. Men, men, vi er ferdige med den kampen nå, sier Katrine Simonsen til lagvenninnene etter endt kamp. Simonsen mangler sidesyn, har celebral parese og vannhode, men dette har ikke hindret henne fra å ha en aktiv karriere som håndballspiller – en idrett hun startet med da hun var 9 år.

I bronsefinalen venter Aserbajdsjan på motsatt banehalvdel. Landet i øst leder med 2 mål over Norge etter kort tid, og dermed er det på tide med det som man på godt engelsk kaller for peptalk. – Kom igjen, Katrine. Skyt mer. Kom i fart. Ikke vær så nær forsvaret. Så drar du til, sier landslagstrener Marte Johansen Løkken ut på banen. Og plutselig våkner Norge ved at Katrine dunker inn to mål. Kampen ender tilslutt 5 – 4 til Norge, og dermed får håndballjentene bronse i lekene. – Du ser at det er ekte. De har funnet hverandre og har gjort det gjennom idretten, og det er jo helt ubeskrivelig flott. At de kan få dele sånne opplevelser sammen, sier Bjarte Myrhol, før han fortsetter: – Jeg tror ikke det spiller så himla stor rolle om man er god eller dårlig, stor eller liten, hvit eller mørk. Det handler rett og slett om å lære å være i en gruppe og alle de positive opplevelsene det gir.

PS. Søndag vant Norge 23 – 20 over Sverige i håmdball-EM, noe som betyr at vi har tatt et lang steg mot semifinale i mesterskapet. Resultatet betyr også at Sverige er slått ut av EM.

Følelsene tok overhånd da Myrhol fikk se det helt spesielle landslaget

I disse dager skulle Bjarte Myrhol vært med det norske landslaget som herjer i EM, men strekspilleren har akkurat gjennomført en tarmoperasjon og er ikke med til mesterskapet. Derfor møter NRK Bjarte Myrhol hjemme i Skjern i Danmark. Håndballstjernen er en av Norges fremste lagspillere. Han ble tildelt prisen «årets forbilde» under idrettsgallaen 2018.

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS