En vanskeligere økonomisk hverdag for Kristoffer

42 år gamle Kristoffer Væhle Rodriguez har celebral parese (CP), og har i de siste 18 årene bodd i et bofellesskap på Tåsen i Oslo. Nå har kommunen skrudd opp husleien fra 5 500 til 12 000 kr., noe som går utover Kristoffers trygd.

– Jeg har greid meg godt på trygden på 20 000 utbetalt i måneden. Da har jeg hatt penger til å kunne gå på kino og teater, eller reise på en tur, sier Kristoffer til Dagsavisen. Han må ha hjelp til det meste, og er skuffet over at Oslo kommune har økt husleien hans. – Jeg kan ikke skjønne at de har lov til det. Jeg har noen oppsparte midler, men de vil gå fort nå. Jeg har ikke tenkt så mye på hvor jeg kan spare. Men det vil nok bli på fritidsaktiviteter og ferier, sier han.

Kristoffers mor, Randi Væhle, støtter sønnen, og sammen med han har hun sendt en klage til bydelen, som i sin tur sendte klagen videre til byrådet. – Men vi har ikke fått svar, sier Randi. Bystyrerepresentant Ivar Johansen har også engasjert seg i saken. – Bystyret tok like før jul et grep ved å vedta at gjengs leie, husnivå og bostøtte skal evalueres. For sånn kan vi ikke ha det, sier Johansen.

Les hele saken: https://www.dagsavisen.no/oslo/han-ble-offer-for-gjengs-leie-1.1272781

Publisert av: Anders Teslo