Birgit og Nicolay leder Idrettsgallaen 2020

Onsdag ble det klart at Paralympics-utøver Birgit Skarstein (30) skal lede Idrettsgallaen 2020, i tospann med fjorårets programleder, Nicolay Ramm (30). Gallaen finner sted i Hamar OL-amfi lørdag 4. januar, og sendes direkte på NRK 1.

Med den tradisjonsrike gallaen får Skarstein sin første programleder-rolle, samtidig som hun blir den første programlederen for gallaen som sitter i rullestol. -Idrettsgallaen er en galla som står mitt hjerte nært. Jeg brenner sånn for norsk idrett, både bredden og toppen. Jeg synes idrettsfelleskapet vi har er helt fantastisk. Derfor er det utrolig gøy å få være med og sy sammen en så fin feiring av idretten, sier Skarstein til VG. Hun legger til: – Det blir kjempespennende, og det blir litt av en debut! Å starte med en så stor livesending, er utrolig kult. Samtidig vet jeg jo ikke helt hva jeg går til. Det er kanskje derfor jeg foreløpig er ganske rolig.

Ettersom Skarstein fortsatt er aktiv idrettsutøver, måtte hun ta en runde med ledelsen og lagkompisene før hun bestemte seg for å ta fatt på programlederjobben. – Sånn er det bare når man holder på med aktiv idrett. Min første tanke var at det ikke gikk, for jeg trodde ikke jeg hadde tid. Men de har vært veldig kule når det kommer til å tilpasse arbeidet etter min treningsplan, sier Skarstein.

Trivia-fakta om Idrettsgallaen (kilde: Wikipedia):

  • Har vært arrangert siden 2002, og arrangeres dermed for 19. gang i 2020. I perioden 2002-2005 besto tittelen av årstallet som man hadde forlatt (f. eks.: Idrettsgalla 2001 ble arrangert i januar 2002). Fra 2006 har tittelen bestått av årstallet som man har gått inn i (eks. Idrettsgalla 2006, som ble sendt i 2006.)
  • Av de 18 utgavene som har vært arrangert til nå, har Hamar vært vertskap 14 ganger. I 2010 og 2016 ble Idrettsgallaen arrangert på Lillehammer, mens Oslo og Stavanger var vertskap i hhv. 2014 og 2019.
  • I årene 2002-08 var det Dan Børge Akerø som var programleder for Idrettsgallaen, og siden har Bård Tufte Johansen, Haddy NJie, Erik Solbakken, Anne Rimmen, Ida Nysæther Rasch, Helene Olafsen, Atle Pettersen, Nicolay Ramm og Tiril Sjåstad Christiansen ledet en eller flere Idrettsgallaer.
  • Idrettsgallaen har, siden starten i 2002, blitt sendt på den første/andre lørdagen i januar, med 3. januar 2004 som den tidligste sendedatoen, og 12. januar 2013 som den seneste sendedatoen.

Birgit Skarstein leder Idrettsgallaen sammen med Nicolay Ramm

Birgit Skarstein (30) debuterer som programleder når hun i januar skal lede Idrettsgallaen sammen med NRK-profil Nicolay Ramm (30). – Idrettsgallaen er en galla som står mitt hjerte nært. Jeg brenner sånn for norsk idrett, både bredden og toppen. Jeg synes idrettsfellesskapet vi har er helt fantastisk.

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS