Bassenget for funksjonshemmede på Sørenga endelig åpent

Etter fire års venting er endelig bassenget med rampe klar til bruk for alle. De første baderne hadde nok håpet på litt høyere temperatur i badevannet enn 12 grader.

Kontorlederen i Norges Handikapforbund, Jørgen Foss sa til NRK igår at -Vi skulle ønske at dette sto klart allerede da badefasilitetene på Sørenga sto ferdig. Det tidligere bassenget fungerte aldri som det skulle og har vært stengt de fire siste årene på grunn av algevekst. Brukerne likte heller ikke at bassenget var adskilt fra resten av sjøbadet. For det første like vi ikke at  bassenget var som en kulp og alle ble sett på når de badet nedi her. Byrådet har fått kritikk fra opposisjonen og organisasjoner for funksjonshemmede for at de i flere år ikke har klart å løse problemet raskere. Byrådspolitikeren NRK snakket med sier at de har jobbet så raskt som de har kunnet med å bestille og få det inn. Det har hele tiden vært planen å se om det kunne fungere bedre men det har til nå ikke vært mulig, sier han til NRK.

Nå har de laget en inkludert del som alle kan bruke. Det er det vi ønsker oss, nemlig inkludering i praksis. Nå gleder vi oss over at vi har fått på plass en tilgjengelig del hvor alle kan bade, sier Foss til NRK.  Amir, en av de glade badende sier at her kan man bruke både rullator og rullestol for å komme seg uti for å bade. Han syntes det var kalt men han kommer gjerne igjen seneer i sommer. Han håper også på at vannet vil være varmere da.

Postet av Birgitte Falck-Jørgensen, 5.juli 2019