Årets julekalendere på TV

Under følger en oversikt over hva du kan se av julekalendere i år. 

NRK Super: Årets julekalender er «Julekongen», som sendes hver dag kl. 18.00 på NRK Super. Serien, som handler om 9 år gamle Kevin og hans eventyr i Ridderdalen, fikk varm mottagelse av seere og presse da den ble sendt for første gang i 2012.  I tillegg sendes den svenske julekalenderen «Jakten på tidskrystallen» kl. 18:35 på samme kanal og den danske julekalenderen «Pakten» kl. 19:00. På ungdomskanalen NRK 3, som deler kanalflate med NRK Super, vises danske «Theo og den magiske talisman» kl. 19:30.

TV2 og TV2 Zebra: Kl. 18 hver dag sendes den danske julekalenderen «Tinkas juleeventyr» på TV2. Serien handler om nissejenta Tinka og menneskegutten Lasse,  som frem mot jul må finne ut av hvorfor nissene og menneskene ikke har sett hverandre på 100 år. De må også finne svar på følgende mysterium: Hva har skjedd med nissenes magi? For den har nemlig forsvunnet. På TV2 Zebra sendes «The Julekalender» fra 1994 kl. 19:30,  mens «Julefergå» fra 1995 sendes kl. 19:45. Mens førstnevnte vekselvis foregår på gården til ekteparet Olaf og Gjertrud Sand og en nissehule i skogen, foregår sistnevnte vekselvis på bilfergen MF Svelå og i et skipsvrak som ligger på havets bunn.

TV Norge: Som med TV2 Zebra sender TV Norge to julekalendere etter hverandre hver dag. Kl. 19:45 sendes «Jul i Blodfjell», som handler om familien Sooth. Til tross for at det er gnisninger mellom familiemedlemmene, takker slekten ja til å komme på rike onkel Konrads hotell, hvor onkelen skal gjøre dem til arvinger. Men utdelingen av arven skjer på én betingelse: De må bli værende på hotellet i 24 dager, for først da kan de overta arven. Det vil si: de som overlever, for hver dag blir ett av familiemedlemmene drept. Det må nevnes at «Juleblod» har 12 årsgrense.

Den andre julekalenderen fra TV Norge heter «Nissene over skog og hei», og er oppfølgeren til «Nissene på låven» fra 2001. Serien kan sees på som en parodi av «71 grader nord», hvor 24 nisser legger ut på en reise gjennom Norge. Hver dag må en av dem forlate troppen, og i episode 24 er det bare én nisse igjen…

Kilder: dplay.no, tv.nrk.no, tv2.no/tvguide

Publisert av: Anders Teslo

 

 

Levert av Ascentia AS