Åre og Østersund sier fra seg Special Olympics 2021

Sverige trekker seg som arrangører av de 12. Special Olympics World Winter Games i 2021, som opprinnelig skulle funnet sted i Åre og Östersund. Årsaken skal være problemer med finansieringen av mesterskapet.

-Det ville vært stort å få stå som verter for en konkurranse der den olympiske ild fikk komme tilbake til Sverige for første gang siden sommer-OL i 1912, men det kommer ikke til å skje. Fakkelen må vandre en annen Grunnene til det gjør oss både frustrerte og skuffet, sier generalsekretær Johan Strid i Sveriges parasportforbund.

Forbundet har fra før av fått to avslag på økonomisk støtte fra sosialdepartementet, og da det kom signaler fra politisk hold om at det var mulig at en tredje søknad kunne få støtte, viste det seg at tiden var ute.

Sverige sier fra seg Special Olympics i 2021

Sverige trekker seg som vertsland for Special Olympics i 2021. Lekene for utviklingshemmede skulle vært avviklet i Åre og Östersund. – Det ville vært stort å få stå som verter for en konkurranse der den olympiske ild fikk komme til Sverige for første gang siden sommer-OL i 1912, men det kommer ikke til å skje.

Publisert av: Anders Teslo

Levert av Ascentia AS