Albert Twitret seg til Stortinget – og rørte politikerne

Onsdag var 17-årige Albert Astrup på besøk hos Stortinget. Her møtte han Arbeiderparti-politikerne Tuva Moflag og Ingvild Kjerkol for å snakke om et alvorlig tema: Ensomhet.

«Jeg er en 17 år gammel gutt som er en av mange som ikke har noen venner. Jeg velger å stå frem som ensom ettersom jeg tør å stå for som den jeg er».  Slik lød Twitter-meldingen som Albert la ut onsdag 14. mars. Etter at meldingen ble lagt ut fikk han respons fra personer som syntes det var flott at han turte å stå frem som den han er, og en av de som svarte på Alberts melding, var Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Tuva Moflag. Moflag har tidligere vært ordfører i Ski, og har, sammen med Ingvild Kjerkhol, vært med på å fremme et stortingsforslag for å bekjempe ensomhet.

– Når jeg ikke er med familien min, sitter jeg for det meste på rommet mitt. Det er vanskelig å få venner, fordi jeg ikke vet hvor jeg skal gå, sier Albert.

Da Albert var liten fikk han en hjerneblødning, noe som førte til at han i dag har en svak form for Celebral Parese, forkortet CP. Albert har ingen venner, og det gjør ham deprimert. – Jeg har ingen venner, og det er litt trist, sier Albert, før han fortsetter: – Hvis jeg skal ta et eksempel, så er det veldig mange på min alder som røyker, drikker og fester. Jeg ønsker ikke å være en sånn person. Jeg har også en mild funksjonshemning, så tenker kanskje folk at jeg er litt annerledes.  I januar valgte Albert å slutte på skolen, etter at han hadde blitt mobbet over en lengre periode. – Det er trist at det endte slik. Jeg orker ikke gi det flere sjanser. Jeg har prøvd gang på gang, og det blir aldri bedre, sier Albert.

– Albert er en oppegående person som gjerne ønsker å gå på skolen. At han har vært nødt til å sette strek over det, kan ingen politikere være kjent av, sier Moflag. Hun og Kjerkol har latt seg imponere over Alberts åpenhet, og mener at det er viktig at personer som opplever at de er ensomme står frem og snakker om det. – Albert er en imponerende ungdom. Han setter ord på ting mange føler. Han er ikke redd for å vise hvem han er, og på denne måten hjelper han oss å sette fokus på et problem som et fåtall tør å snakke om, sier Kjerkol.

Les hele saken:

Albert (17): – Det er vanskelig å få venner, for jeg vet ikke hvor jeg skal gå

På lørdag fortalte TV 2 historien om 17 år gamle Albert Astrup, som sto frem som ensom på Twitter. «Jeg er en 17 år gammel gutt, som er en av mange som ikke har noen venner. Jeg velger å stå frem som ensom ettersom jeg tør å stå for den jeg er.»

Publisert av: Anders Teslo