Albert ble nettmobbet – gikk over til å bruke taste-telefon

17 år gamle Albert Astrup har Celebral Parese, og i et innlegg på Aftenpostens ungdomsside Si ;D skriver Astrup om at han har blitt mobbet på internett. Hva gjør du dersom du blir nettmobbet, men likevel vil fortsette å ha kontakt med omverdenen?

I Alberts tilfelle besto løsningen av å bytte ut smarttelefonen med en taste-telefon. «Etter at jeg byttet over til en Nokia, slettet jeg meg fra alle sosiale medier utenom Twitter. Slik slapp jeg å få masse dritt slengt i trynet på de ulike nettsidene og mediene», skriver Albert i innlegget, og fortsetter: «Jeg gikk fra å være en ungdom som bryr seg om likerklikk og følgere, til å bli en gammeldags 17-åring. Før, når jeg brukte smarttelefon, brukte jeg lang tid på å sovne på grunn av alt det negative jeg fikk slengt i trynet på Snapchat og Facebook, i tillegg til at jeg ble hacket.» Men etter at han gikk over til å bruke taste-telefon har hverdagen blitt bedre for Albert. «Nå har jeg merket at jeg ikke lenger er stresset i hodet, og sover bedre og er positiv som aldri før.», skriver han, før han lister opp tre argumenter for at du som leser artikkelen hans bør slutte med sosiale medier:

  1. Du blir deprimert av å bruke sosiale medier på grunn av alt det negative, som blant annet stygge meldinger.
  2.  Du blir mindre sosial av å bruke det.
  3. Det er ikke verdt din tid å bruke livet ditt på å lese negative ord.

Les hele innlegget på aftenposten.no:

Etter mye nettmobbing sluttet jeg med smarttelefon. Nå er jeg ikke lenger stresset i hodet

Jeg er en 17 år gammel gutt og er en av mange som blir nettmobbet. I tillegg til dette har jeg CP (cerebral parese). Og jeg har ingen venner. Etter en stund med mye mobbing på nett bestemte jeg meg for å slutte med smarttelefon og begynne å bruke en trykketelefon fra Nokia.

Publisert av Anders Teslo

 

 

Emneord: ,