Nyheter og aktuelt

Fredag avholdt det internasjonale roforbundet (FISA) sin årlige prisutdeling i London. Da prisen for årets paralympiske roer skulle deles ut, sto følgende navn på lappen: Birgit Skarstein!

Skarstein satte flere verdensrekorder under VM i roing i Sarasota, Florida i høst, og vant singlesculler i klasse para PR1. Hun befinner seg for tiden i Canmore i Canada, hvor hun skal lade opp til de 12. paralympiske vinterleker, som finner sted i PyeongChang i Sør-Korea i mars.

– Jeg ble helt satt ut da jeg fikk brev om tildelingen. Helt ærlig trodde jeg ikke at det var mulig å kunne få prisen, siden tidligere års vinnere har vært så like meg med tanke på kjønn og konkurranseklasse. Dette er både en veldig hyggelig overraskelse og en stor ære, sier Skarstein via en pressemelding fra Norges roforbund. Hun vant prisen i konkurranse med Eric Horrie fra Australia, duoen Diana Barcelos de Oliviera og Jairo Klug fra Brasil, samt duoen Annika van der Meer og Corne de Koning fra Nederland.

Les hele saken: Birgit Skarstein ble årets paralympiske roer

Denne saken er hentet fra dagbladet.no

Publisert av Anders Teslo

Emneord: , ,

Skuespiller Marte Wexelsen Goksøyr ble i dag utnevnt til  «Årets ålreite dame», en pris som utgis av Harry Hole-stiftelsen.

Goksøyr, som har Downs syndrom, har i de senere årene markert seg som skuespiller, foredragsholder og samfunnsdebattant. I oktober hadde hun premiere på teaterstykket «Hva er problemet», som hun selv spiller i. Her setter Goksøyr søkelyset på sorteringssamfunnet.

Emneord: , , , ,

Les mer

Sier nei til SMA-medisin

Fredag vedtok Beslutningsforum for nye metoder å si nei til bruk av den livsforlengende medisinen Spinraza. Begrunnelsen er at medisinen blir for dyr for SMA-syke nordmenn.

– Dette er svært beklagelig for de pasienter og pårørende som vi vet ønsker noe annet. Det gjør også vi. Vi ønsker at legemiddelet skal tas i bruk i sykehusene, men prisen er altfor høy, sier Lars Vorland, som er Beslutningsforumets leder. Forumets vedtak fra oktober, om at prøvepasienter får beholde medisinen, gjelder imidlertid fortsatt.

Prisen på én enkelt Spinraza-dose på det private markedet ligger på inntil 1 million kr. Beslutningsforum har tidligere omtalt legemiddelet som «et av verdens dyreste». Vorland sier man har prioritert saken høyt og at man har ønsket en løsning. – Men vi kan ikke gå med på den prisen som legemiddelet forlanger. Norske myndigheter har opprettet kontakt med Danmark for å se om vi kan forhandle sammen, sier Vorland.

Les hele saken: Vender tommelen ned for kostbar og livsforlengende medisin

Denne saken ble opprinnelig publisert på nrk.no

Postet av: Anders Teslo

 

En rettssak i Trondheim Tinghus måtte i forrige uke avbrytes. Årsaken var at en av lekdommerne var utviklingshemmet.

Saken startet da meddomsretten – bestående av fire lekdommere og tre fagdommere – ble satt i Trondheim tinghus. Saken gikk etter normal prosedyre, og etter at den tiltalte hadde forklart seg, var det tid for lekdommerne å vurdere risikoen hvis man kom frem til at den tiltalte skulle settes fri. Da arbeidsdagen hadde tatt slutt, ble fagdommerne enige om å ha et møte med lekdommeren, basert på «observasjoner og opplevelser» som det står i avgjørelsen fra lagmannsretten.

Les mer

  • 1
  • 2
  • 7