Videoreportasjer

Videoreportasje: On the road again

Blues-bandet The Vikings er en del av organisasjonen United by Music Norway, som gir støtte til utviklingshemmede musikere. Og den første musikeren i det nye bandet var Runar Michel Hofmo.

Hofmo har i de senere årene rukket å bli en svært så erfaren musikant. Han representerte Norge i European Song Festival i Stockholm, som er en stor internasjonal musikkfestival for utviklingshemmede. Han har opptrådt på Lillestrøm Torg, en rekke aktivitetssentre, konferanser, restauranter, og flere andre steder. Siden 2007 har Runar spilt på den årlige Dissimilis-festivalen. Nå er han altså aktuell med The Vikings.

– I fjor hadde jeg 56 spilleoppdrag, forteller 33-åringen.

Når det kommer til oppstarten av The Vikings forteller Runar at han ble kontaktet av Helena Wilberg fra NFU. Hun ville ha ham med i «United by Music Norway», som den første musikeren i et nytt prosjekt.

– Vi er seks musikere i bandet, og vi befinner oss innenfor bluessjangeren, sier Hofmo.

The Vikings’ første konsert foregikk under Notodden Bluesfestival.

– Det var uvirkelig! En veldig spesiell og stor opplevelse. Vi fikk stående applaus, og noen tok til og med til tårene, forteller Runar når han tenker tilbake på bandets debut. Og flere musikkprosjekter fra sørumsandkaren er underveis.

Empo TV fulgte Runar under foreberedelsene til European Song Festival, og var også med han under festivalen i Stockholm i 2014. Under kan du se reportasjene vi lagde da.

 

Les hele saken:

Indre.no – Musikk er livet

NyhetLestOpp-Empologo

Denne saken er hentet fra Indre Akershus Blads nettside.
Postet av Anders Teslo

 

European Song Festival, Stockholm, The Vikings, United by Music Norway

Levert av Ascentia AS